Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Κεμπάπ υπέροχα & σπιτικές πίτες !!!


Υλικά
1 κιλό κιμά αρνί ,η μοσχάρι με αρνί μισό μισό
2 κρεμμύδια τριμμένα
7-8 κλωνιά μαϊντανό
2 κουτ.σούπας ξύδι
1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1κουτ.γλυκού κοφτή  πάπρικα γλυκιά η πικάντικη κατά προτίμηση
λίγο νερ2 με 3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουτ.γλυκού πιπέρι καγιέν
1κουτ.σούπας μπέκιν πάουντερ [τα κάνει αφράτα μην το φοβόσαστε προσθέτουμε σε όλα τα μπιφτέκια ]
Αλάτι-πιπέρι





Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε λεκανίτσα τον κιμά τα κρεμμύδια,  το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγιέν, το σκόρδο το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Λίγο λίγο ρίχνουμε και λίγο νερό περίπου 1 φλιτζανάκι του καφέ.Ζυμώνουμε για 8΄-10΄ συνεχώς Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
Έχουμε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνουμε γυρνώντας τα από κάθε πλευρά.
 Μπορούμε να τα ψήσουμε και στη σχάρα ή στο γκρίλ .Καλή όρεξη !!!



Σημείωση--- Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2 φετούλες  βρεγμένο και στυμμένο καλά ψωμί ,επίσης μπορείτε για πιο πικάντικα να προσθέσετε λίγο κύμινο,ψιλοτριμμένη πιπεριά Φλωρίνης και λίγο μπούκοβο.



Για τις πίτες:

2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
1 πρέζα αλάτι
λίγο αλεύρι για το “άνοιγμα” της ζύμης




Εκτέλεση συνταγής για τις πίτες

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το χλιαρό νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγιά.
Πλάθουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική.
Τη μεταφέρουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 40′ τουλάχιστον σε ζεστό μέρος, για να διπλασιαστεί σε όγκο.
 [Μπορείτε να την αφήσετε στο φούρνο στους 40- 50 βαθμούς].
Αλευρώνουμε το πάγκο εργασίας μας, χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπάλες και τις ανοίγουμε σε πίτες. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λαδώνουμε λίγο τις πίτες και τις ψήνουμε μία-μία. Μόλις φουσκώνει και ροδίζει η μία πλευρά, αναποδογυρίζουμε και κάνουμε το ίδιο και από την άλλη.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ