Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Βασιλόπιτα απλή & πολύ γευστική !!!

Η δική μου Βασιλόπιτα που δεν την αλλάζω σε γεύση με καμία !!! Πολύ εύκολη οικονομική και με πάρα πολύ ωραία γεύση !!! Χρόνια πολλά  !!!

Υλικά
 1 Φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο συνήθως βάζω στακοβούτυρο από Κρητικά προιόντα για ξεχωριστό άρωμα.
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
5 με 6 αυγά
3 1\2 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
1 \2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα.




Εκτέλεση
Zεματάτε την αμυγδαλόψιχα.
Tην ξεφλουδίζετε και μετά την ψιλοκόβετε  στο μπλέντερ χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε λίγη λίγη την ζάχαρη,προσθέτετε ένα ένα τα κροκάδια μόνο των αυγών ,κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέκιν πάουντερ και  το αλάτι και το ρίχνετε στο μείγμα βουτύρου διαδοχικά με το γάλα ενώ ανακατεύετε ελαφρά.


Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα την προσθέτετε στο μείγμα και το ανακατεύετε ελαφρά με σπάτουλα.
Προσθέτουμε και την αμυγδαλόψιχα ανακατεύοντας

Βάζετε βούτυρο κ πασπαλίζετε με αλεύρι ένα ταψάκι νούμερο  30 [μέγεθος μεγάλης τούρτας ]
 ρίχνετε μέσα το μείγμα της βασιλόπιτας την ψήνετε σε μέτριο φούρνο  40 λεπτά περίπου.



Οταν κρυώσει κοσκινίζετε επάνω σε όλη την επιφάνεια  ζάχαρη άχνη
Μην ξεχάστε το νόμισμα!!


Τυλίξτε σε ένα κομματάκι  αλουμινόχαρτο και βάλτε το στην βασιλόπιτα μόλις την βάλετε στο ταψάκι για ψήσιμο . Και του χρόνου με υγεία!!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ