Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Κοτόπιτα υπέροχη !!!

Υλικά
Στήθος κοτόπουλο (ανάλογα με το ταψάκι υπολογίζω την ποσότητα που θα χρειαστώ) ,
πιπεριές κόκκινη και  πορτοκαλί
3 με 4 κρεμμυδάκια,
Μπέικον η παριζάκι κομμένο κομματάκια
μανιτάρια κονσέρβα,
τριμμένο τυρί κίτρινο.
2 φύλλα σφολιάτας



Βράζω το κοτόπουλο, το μαδάω με τα χέρια, τσιγαρίζω για λίγο το κρεμμυδάκι και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά μου να τσιγαριστούν για 2_3 λεπτά, και βάζω και  το κοτόπουλο στο τέλος.
Αφού κρυώσει η γέμιση προσθέτω το τυρί τριμμένο, αλάτι δεν έβαλα, μόνο πιπέρι και  γλυκιά πάπρικα.
Στρώνω σε λαδωμένο ταψάκι λαδόκολλα και τοποθετώ το ένα φύλλο σφολιάτας να προεξέχει λίγο για να σταθεί η γέμιση.
 Προσθέτω και στρώνω ομοιόμορφα την γέμιση και σκεπάζω με το άλλο ΄φύλλο κλείνοντάς την γύρω γύρω.
Την χαράζω στα κομμάτια που θέλω και στο πανό φύλλο της σφολιάτας χτυπάω ένα αυγό κ το αλείβω!
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα μέχρι να ψηθ΄εί και να πάρει χρώμα -χρόνος ψησίματος ανάλογα τον φούρνο.Καλή επιτυχία !!

Πηγή Ζώη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ