Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Αρωματικός σιμιγδαλένιος χαλβάς !!!



Αρωματικός σιμιγδαλένιος χαλβάς στο τσακ μπαμ χωρίς πιτσίλισμα !!!!

Υλικά
3/4 κούπας τσαγιού καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
2 κούπες τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό ή 1 κούπα ψιλό και 1 χονδρό
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
1/2 κούπα τσαγιού μέλι
4 κούπες τσαγιού νερό 
1 κουτάλι της σούπας κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 βανίλια μασουράκι
κανέλα για επάνω στο τέλος .




Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τον χαλβά και σε μέτρια φωτιά ανακατεύομαι για 5 λεπτά .
Αμέσως μετά προσθέτουμε την κανέλα την βανίλια το γαρύφαλλο και το ξύσμα ανακατεύοντας 2 λεπτά.




Προσθέτουμε και την ζάχαρη με το μέλι ενώ έχουμε τραβήξει από το μάτι κουζίνας την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε και το νερό ανακατεύοντας και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι ανακατεύοντας συνέχεια σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.


 

Τότε είναι έτοιμος .
Τον βάζουμε σε φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει καλά .
Ανοίγουμε την φόρμα όταν κρυώσει και τον τοποθετούμε στην πιατέλα πασπαλίζουμε με κανέλα κόβουμε και τον απολαμβάνουμε !!!Μοσχομύρισε ο τόπος εδώ όταν τον έφτιαχνα  !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ