Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Πουτίγκα με τσουρέκι!!


Σας περίσσεψε τσουρέκι? Σας έχω τη λύση.. .!!! Ωραιότατο γρήγορο γλυκάκι!!



Υλικά:

1 τσουρεκι (περίπου 16 φέτες)
Βούτυρο για άλειμμα
700 ml γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος
3 αυγά
50 γρ ζάχαρη
2 σακουλάκια σταγόνες σοκολάτας
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Λίγη κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Κόβετε το τσουρέκι σε φέτες.
Τις αλείφεται από τη μια πλευρά με βούτυρο και τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο πυρέξ (30x23cm αυτές οι διαστάσεις είναι το πυρέξ που το έφτιαξα) με τη πλευρά με το βούτυρο από πάνω.


Βάζετε μια σειρά από βουτυρωμένο τσουρέκι, πασπαλίζετε με κομμάτια σοκολάτας και λίγη κανέλα αν θέλετε.
Βάζετε άλλη μια στρώση τσουρέκι πασπαλίζετε πάλι με σοκολάτα.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα με τη κρέμα γάλακτος, χώρος όμως να βράσει.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά με 3/4 της ζάχαρης και τα χτυπάτε ελαφρά.
Μέσα στα αυγά ρίχνετε το ζεστό γάλα με τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.
Προσθέτετε και το ξύσμα και περιχύνετε προσεχτικά το τσουρέκι στο πυρέξ.



Το αφήνετε να σταθεί για 30 λεπτά.
Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να έχει πάρει ωραίο χρώμα.
Εγώ το σερβίρω με κρέμα βανίλια (custard).
Μπορείτε αντί για σοκολάτα να χρησιμοποιήσετε σταφίδες Σουλτάνα.

Elena Psillia-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ