Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

Γαλατόπιτα Θεσσαλική!!!



Υλικά
2 λίτρα γάλα
6 κουτ σούπας αλεύρι
6 κουτ σούπας νισεστέ
1/2 κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κουτ σούπας Βιτάμ
1 αβγό
Κανέλα
5-6 φύλλα κρούστας

Ζεσταίνουμε το 1 1/2 λίτρο γάλα κ διαλύουμε σ αυτό τη ζάχαρη.
Στο υπόλοιπο μισό κιλό διαλύουμε το αλεύρι και το νισεστέ, το οποίο προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα.
Ανακατεύουμε συνέχεια σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει κρέμα.
Κατεβάζουμε απ' τη φωτιά κ ρίχνουμε τις βανίλιες και το Βιτάμ.


Στρώνουμε σε ταψί τα 4 φύλλα σταυρωτά και από πάνω την κρέμα.
Καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο.
Χτυπάμε το αβγό κ αλείφουμε από πάνω.
Πασπαλίζουμε κανέλα.
Ψήνουμε στους 180° για μισή ώρα περίπου.
Καλή όρεξη.
(Την ίδια κρέμα φτιάχνω και για απογευματινό στα παιδιά. Τη λατρεύουν!!!)

Katerina Sereti οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ