Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

Παστίτσιο με κιμά από μανιτάρια !!!



 Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε από την απίστευτη γεύση του !!!

Υλικά
2 πακετάκια μανιτάρια -αυτά που σας δείχνω -ψιλοκομμένα με το μαχαίρι
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
1 κουταλιά σούπας πελτέ
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
1 ξύλο κανέλας
2 μπαχάρια
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 2


Βάζουμε  σε τηγάνι το λάδι το κρεμμύδι το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα και τον πελτέ αραιωμένο σε 1 ποτήρι του νερού νερο και τα αφήνουμε να βράσουν .
Προσθέτουμε και την κανέλα και τα μπαχάρια και το αλατοπίπερο .
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δέσει η σάλτσα .


Βράζουμε τα μακαρόνια τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο ταψάκι.
Σε μπολ σπάμε 1 αυγό με λίγο γάλα και τα χτυπάμε .
Το ρίχνουμε επάνω από τα μακαρόνια ρίχνουμε και μία χούφτα τυρί και ανακατεύουμε .
Τα στρώνουμε ομοιόμορφα και από πάνω στρώνουμε το μείγμα μανιταριών.


Κρέμα
Βάζουμε 2 κουταλιές τις σούπας βούτυρο να λιώσει σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε 4 κουταλιές τις σούπας αλεύρι ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε μέσα 1 λίτρο φρέσκο γάλα λίγο αλάτι λίγο τυρί τριμμένο και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Συγχρόνως προσθέτουμε ανακατεύοντας πολύ γρήγορα συνέχεια και 2 κρόκους αυγών .
Μόλις πήξει την αποσύρουμε από την φωτιά και την ρίχνουμε επάνω από τα μανιτάρια.



Με ένα μαχαίρι τρυπάμε εδώ κι εκεί στο ταψί να περάσει μέσα η κρέμα στο φαγητό .
Ραντίζουμε από πάνω με λίγο τυρί τριμμένο και λίγα μικρά κομματάκια βούτυρο διάσπαρτα από πάνω .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ή 200 ανάλογα τον φούρνο ..ο χρόνος είναι μέχρι να το δείτε να ροδίσει .
 Σε περίπτωση που η κρέμα σας βγει πηχτή την αραιώνετε με λίγο ακόμα γάλα .
Καλή επιτυχία είναι φανταστικό !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ