Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Κουλουράκια φανταστικά αφράτα !!!



ΥΛΙΚΑ

6 Αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1/2 ποτ του κρασιού γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία διαλυμένη μέσα στο γάλα
250 γρ φρέσκο βούτυρο λιωμένο
3 βανίλιες
1,300 γρ αλεύρι το νούμερο 2, Μύλοι Αγ Γεωργίου το μαλακό






ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ολα τα υλικά στο μίξερ ξεκινώντας όπως τα γράφω.
Πρώτα από τα αυγά και την ζάχαρη για 5 λεπτά μετά το γάλα με την αμμωνία το βούτυρο με τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι όσο πάρει -έμενα μου πήρε 1,300 γρ -
Τέλος άλειμμα με 1 αυγό και ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 με 25 λεπτά.
Με λαδωμένα τα χέρια να πλάθεται γιατί η ζύμη μου είναι μαστιχωτή και μπορεί να σας κολλάει στα χέρια!!

Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ