Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Γλυκό με 2 γάλατα !!!



Εύκολο γρήγορο !!!

ΥΛΙΚΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
μισό νεροπότηρο νερό,
1 βανίλια,
1 νεροπότηρο αλεύρι φαριναπ.

Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα!!
Χτυπάμε τους κρόκους,με το νερό,βανίλια αλεύρι.
Ενσωματώσουμε την μαρέγκα με απαλές κινήσεις,το τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί μας και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς,αντιστάσεις,για 3Ο λεπτά.
Το βγάζουμε το αναποδογυρίζουμε και το τρύπα με με ένα ξυλάκι από σουβλάκι παντού.
Το ξανά τοποθετούμε στο ταψί κανονικά και σε ένα μπολ αραιώνουμε 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,με 4 νεροπότηρα γάλα φρέσκο και 2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη και το ρίχνουμε επάνω στο γλυκό.
Το τοποθετούμε για 4 ώρες ψυγείο.

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
Βάζουμε σε κατσαρολακι στην φωτιά 1 νεροποτηρο ζάχαρη,ανακατεύουμε να λιώσει και να πάρει χρωμα καρεμελας,ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο,ανακατεύουμε, και τέλος 1 νεροποτηρο νερό και 1 κουτάλια της σούπας αλεύρι αραιωμένο σε λίγο νεράκι.
Ανακατεύουμε να δέσει.
Αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε πανω στο γλυκό.
Το βάζουμε το γλυκό ψυγείο για ενα βράδυ!!!


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ