Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Πάστα ταψιού !!!


Υλικά για την πάστα
6αυγα
6 κουτ.σουπας κοφτες ζαχαρη
6 κουτ. Σουπας κοφτές αλεύρι
4 κουτ. σουπας γεμάτες κακάο
4 κουτ σουπας σπορέλαιο
1 βανίλια 2 κ.γ. Κοφτά μπέικιν

Για το σιρόπι:
2 κούπες νερό
2 κούπες ζαχαρη
1 βανίλια
2 κ.σ. Κονιάκ προαιρετικά
Λίγο χυμό λεμόνι

Για την κρέμα:
2 κονσέρβες μορφατ
1 κουτί ζαχαρούχο
1 βανίλια
4 φύλλα ζελατίνη

Για την σοκολάτα γκαναζ:
200 γρ. Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150γρ.γαλα εβαπορέ η κρέμα γάλακτος


Χτυπάω τα αυγά με την ζαχαρη να αφρατεψουν και στην συνέχεια τα αλλά υλικά σε προθερμασμένο φούρνο ψήνω για δέκα λεπτά όσο ψήνετε το παντεσπάνι ετοιμάζω και το σιρόπι.


Μόλις βγει το παντεσπάνι περιχύνω το καυτό σιρόπι και αφήνω να κρυώσει χτυπάω την κρέμα ρίχνω το ζαχαρούχο την βανίλια τα φύλλα ζελατίνης τα έχω μούλιασε σε κρύο νερό και μετα τα βάζω σε ένα μπρίκι με 2-3 κουταλιές της σουπας νερό και το βράζω να λιώσει και το ρίχνω μέσα στην κρέμα σιγά σιγά.το αφήνω λίγο στο ψυγεία να κρυώσει μετα κάνω την γκαναζ μου ψιλοκόβω την κουβερτούρα και ρίχνω το καυτό γάλα εβαπορέ η κρέμα γάλακτος ανακατεύω καλα τέλος το περιχύνω από πάνω.....διακοσμώ με ότι έχω από φρέσκα φρούτα μέχρι γλυκά του κουταλιού η ότι άλλο θέλω ..καλή επιτυχία!!!
Ταψί 30Χ35

Iosifidou Niki- οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ