Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Δροσερή κρέμα καραμελέ !!!


ΒΑΖΟΥΜΕ 12 γραμμάρια ζελατίνη φύλλα σε πολύ παγωμένο νερό.
Βάζουμε 700 γραμμάρια φρέσκο γάλα στην κατσαρόλα να ζεσταθεί.
Χτυπάμε στο μίξερ 4 αυγά,με 250 γραμμάρια ζάχαρη,και 160 γραμμάρια βούτυρο.
Ρίχνουμε στο ζεστό γάλα τις ζελατίνες αφού τις σφίξουμε στο χέρι μας καλά,ανακατεύουμε ρίχνουμε και 2 βανίλιας και τέλος προσθέτουμε το γάλα στο μείγμα των αυγών.
Τα τοποθετούμε η σε ποτήρι,η σε μπολάκι η σε φόρμα και στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά.
Εάν θέλουμε.ρίχνουμε και.καραμέλα πάγο που την φτιάχνουμε με τον παρακάτω τρόπο ...






 Υλικά
1 κούπα τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλιά νερού νερό
λαδόκολλα
λίγο καλαμποκέλαιο

Τι κάνουμε






 Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το οποίο έχουμε ζεστάνει -οχι κάψει -
την ζάχαρη τον χυμό λεμονιού και το νερό .
Αρχίζουμε με μία ξύλινη σπάτουλα και ανακατευουμε συνεχεια.
Θα το δούμε να κοχλάζει και θα ανακατευουμε συνεχεια μέχρι να σκουρήνει πολύ να γίνει σκούρο μελί -τότε είναι έτοιμο.
Κόβουμε ένα μεγάλο τετράγωνο λαδόκολλα το ακουμπάμε σε επιφάνεια που αντέχει τα καυτά και την περνάμε με το λάδι ελαφρώς.
Αδειάζουμε επάνω την καραμέλα φροντίζοντας να μην την ρίξουμε σαν βουνό ολη μαζί αλλά να κινούμε πέφτοντας το τηγάνι να γίνει λεπτή -αν πέσει όλη μαζί στρώστε την στα γρήγορα με την ξύλινη σπάτουλα να λεπτύνη.
Σε λίγα λεπτά θα παγώσει .
Σκεπάζουμε με την λαδόκολλα που εχουμε φροντίσει να είναι μεγάλη και με ένα γουδί ή σκληρό αντικείμενο σπάμε την καραμέλα πλέον σε κομματάκια μικρά ή μεγάλα και την χρησιμοποιούμε σε οτι φτιάχνουμε .
Την χρησιμοποιούμε σε ότι γλυκό θέλουμε ακόμα και μέσα σε παγωτό !


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ