Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

Λουκουμάδες !!!!


Αρέσουν σε όλους,είναι πανεύκολοι ,κι εξαφανίζονται στο λεπτό !!!

Για τους λουκουμάδες
    280 ml νερό από την βρύση
    1 φακελάκι μαγιά ξερή
    1 κ.σ. μέλι
    1 πρέζα αλάτι
    200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    50 γρ. κορν φλάουρ
    λάδι για τηγάνισμα


 Για το σιρόπι
    250 ml νερό
    200 γρ. ζάχαρη
    1 φέτα λεμόνι
    1 κ.σ. μέλι

Για το σερβίρισμα
ανέλα ή σοκολάτα

Ετοιμάζουμε το σιρόπι το οποίο το θέλουμε κρύο.
Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό το λεμόνι και το μέλι σε μία κατσαρόλα
Βράζουμε για 10 λεπτά.

Σε λίγο νερό, πολύ λίγο χλιαρό διαλύουμε την μαγιά
 Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους λουκουμάδες εκτός από το λάδι.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένας χυλός.
Προσέχουμε το νερό να μην είναι καυτό αλλά σε θερμοκρασία δωματίου.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη  και το αφήνουμε να φουσκώσει σε θερμό και ξηρό περιβάλλον για 30-45 λεπτά.
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει πολύ .
Ετοιμάζουμε και ένα ποτήρι με νερό και μέσα βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού.
Όταν το λάδι έχει φτάσει κάψει  βάζουμε το χέρι μας στο μπολ με τη ζύμη, παίρνουμε ζύμη με το χέρι μας και αρχίζουμε να την κλείνουμε μέσα στο χέρι μας.
Αυτή ξεκινά να ανεβαίνει  ανάμεσα από τον δείκτη και τον αντίχειρα.
Έχουμε το κουταλάκι στο άλλο χέρι και με αυτό παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη τις οποίες αφήνουμε  να πέσουμε μέσα στο τηγάνι.
 Έτσι κάθε φορά πρέπει να το βουτάμε στο νερό.
 Με μια τρυπητή κουτάλα τους γυρνάμε και τους αφήνουμε να ψηθούν και από την άλλη.
 Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ ρόδινο χρώμα και τους αφαιρούμε από το τηγάνι και τους ρίχνουμε  στο κρύο σιρόπι
Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να τελειώσουν όλοι.
Εκεί τραβάνε όσο χρειάζονται μέλι .
   Πασπαλίζουμε με κανέλα ή σοκολάτα !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ