Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Πάστα Φλώρα με κρέμα λεμονιού !!!




 ΚΡΕΜΑ
Βάζουμε 500 γραμμάρια γάλα φρέσκο με ξύσμα και της φλούδες ενός λεμονιού να ζεσταθούν!
Σε ένα μπολ,βάζουμε 120 γραμμάρια.ζάχαρη,με 4 κρόκους αυγών και ανακατεύουμε με πιρούνι,η σύρμα.
Προσθέτουμε 40 γραμμάρια φαριναπ αλεύρι και ανακατεύουμε να.γίνει ένας χυλός.
Βγάζουμε της φλούδες λεμονιού από το γάλα,και ρίχνουμε μέσα στο γάλα τον χυλό των αυγών,ανακατεύουμε να πήξει.
Κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

ΖΥΜΗ:
Βάζουμε σε ένα μπολ 100 γραμμάρια ζάχαρη,με 100 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό σε κομματάκια το ανακατεύουμε με.ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το ξύσμα ενός λεμονιού, και λίγο αλάτι!Στην συνέχεια βάζουμε 1 αυγό και 1 κρόκο αυγού.
Ρίχνουμε και το αλεύρι300 γραμμάρια φαριναπ ,και 1 κουταλάκι μπεικιν.
Ζυμώνουμε μια.αφράτη ωραία.ζύμη.
Την τοποθετούμε σε ζελατίνη και στο ψυγείο για.30 λεπτά.
Στην συνέχεια την κόβουμε σε δυο μέρη το ένα μέρος το ανοίγουμε φύλλο.ίσα του τσέρκι μας 28cm
Το τοποθετούμε μέσα,το τρυπάμε,ρίχνουμε την κρέμα,και την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε ένα φύλλο,το.κόβουμε σε λωρίδες,και της τοποθετούμε πάνω στην κρέμα.
Το ψήνουμε.σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 40 λεπτά.
Διάκοσμου με με άχνη ζάχαρη!

 Tzeni Tsanaktsidou-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ