Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Δίχρωμο 'Αμφισσας της Ρούλας !!


 Yλικα.

10 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια,
7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
ξύσμα από δυο λεμόνια,
1 φακελάκι βανίλια σκόνη,
2κουταλακια γλυκού Μπέκιν η δυο φακελάκια,
6 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό,
6 κουταλιές της σούπας καρύδι σε σκόνη,
γαρύφαλλο σκόνη στην μύτη  κουταλάκι του γλυκού,
κανέλα μισό κουταλάκι γλυκού.



 Εκτέλεση.
Ξεχωρίζω κρόκους ασπράδια.χτυπώ τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και το ξύσμα λεμονιού σε αφράτη μαρέγκα και αφήνω στην άκρη.
Βάζω σε άλλο μπολ τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανίλια και χτυπώ πολύ καλά να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.ρίχνω μέσα το Μπέκιν χτυπώντας.ενσωματώνω την μαρέγκα χτυπώντας να ενοποιηθούν τα μείγματα,ς αυτό το σημείο χωρίζω το μείγμα μου σε δυο μέρη.στο ένα μέρος ρίχνω το καρύδι με τα κανελογαρύφαλα,και στο άλλο μέρος ρίχνω το σιμιγδάλι.χτυπώ να ενσωματωθεί στο μείγμα.στρώνω με αντικολλητικό χαρτί το οποίο βουτυρώνω και πασπαλίζω με φρυγανιά ένα τετράγωνο ταψάκι και ρίχνω μέσα προσεκτικά το μείγμα καρυδιού.Γυρίζω το ταψάκι από όλες τις μεριές να πάει  παντού το μείγμα.ρίχνω από πάνω κουταλιά κουταλιά το λευκό μείγμα.βάζω σε προθερμασμένο φούρνο 180c και ψήνω 35-40 λεπτά.Θα δείτε το πάνω μέρος να φουσκώνει και μετά να κάθεται είναι φυσιολογικό. Βγάζω από τον φούρνο.περιχύνω προσεκτικά με το σιρόπι κουταλιά κουταλιά και αφήνω να τραβήξει 2-3 ώρες.όταν πρόκειται να σερβίρω χτυπώ σαντιγί και διακοσμώ με βύσσινο γλυκό.
Το γλυκό αυτό δεν έχει όγκο ούτε εμφάνιση,τα χαρίζει όμως στην γεύση. Καλή επιτυχία.

 Σιρόπι.

1,5 ποτηρι ζάχαρη
1,5 ποτηρι νερο ,
μισό λεμόνι μικρό χυμό και φλούδα
Εκτέλεση
 Βράζω περίπου 20 λεπτά να γίνει δεμένο σιρόπι.αφήνω να κρυώσει  και περιχύνω με κουτάλα το γλυκό.

Ακόμη μία υπέροχη συνταγή από την φίλη με την σελίδα Roula's sweet corner   η Ρούλα δέχεται παραγγελίες για αγνά σπιτικά εδέσματα και γλυκά.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ