Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Χαλβάς σιμιγδαλένιος !!!


Υλικά
Σιρόπι:
•4 1/2 κούπες νερό
•2 1/2 κούπες ζάχαρη
•1 ξύλο κανέλας
•1/4 του κουταλιού του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
•1 κουτάλια του γλυκού χυμό λεμονιού

Μείγμα με σιμιγδάλι:
•2/3 της κούπας σπορέλαιο
•2 κουπες σιμιγδάλι

•Κανέλλα και καρύδια για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
•βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι στην κατσαρόλα να βράσουν
•σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί λίγο και μετά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς για 5 λεπτά (όσο ποιο πολύ το «ψήνετε» τόσο ποιο έντονη θα είναι η γεύση οπότε όπως αρέσει στον καθένα)
•όταν το σιρόπι έχει βράσει για λίγο αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και προσθέτουμε προσεχτικά το σιρόπι στο μείγμα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά!
•σβήνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε για ένα λεπτάκι το ανακάτεμα του σιμιγδαλιού που συνεχώς πήζει τώρα.
•βάζουμε σε φόρμα της αρεσκείας μας και αφήνουμε να κρυώσει καλά!
•όταν κρυώσει ξεφορμάρομαι και πασπαλίζουμε με κανέλα (και καρύδια εάν θέλουμε)

*η κουπα που μέτρησα τα υλικά είναι η κλασσικη κόκκινη κουπα του Νεσκαφέ

Eleni Emmelia Rafail K‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ