Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Γαλακτομπούρεκο !!!


Υλικά:
500 γρ.φύλλα κρούστας+ 250 γρ.φρέσκο βούτυρο για το αλοιμμα

Για την κρέμα:

1+1/2  φλυτζάνι ζάχαρη
700γρ.γάλα
300 γρ.κρέμα γάλακτος
4 αυγά
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
1 βανίλια
ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το σιρόπι:

700 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
Φλούδα από 1 λεμόνι
1 βανίλια
150 γρ. γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε εκτός από την βανίλια και την γλυκόζη... μόλις βράσει για 4 λεπτά,σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τα 2 υλικά που αφήσαμε εκτός και ανακατεύουμε καλά..το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει...

Χτυπάμε στο μίξερ για 10 λεπτά τα αυγά και μετά προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα μείγμα..βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά για την κρέμα και πριν καν να είναι χλιαρή,ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα αυγά και την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια ωραία πηχτή κρέμα..την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει..

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 38×25 περίπου και στρώνουμε ένα ένα τα φύλα τα οποία αλείφουμε με βούτυρο λιωμένο..τα αφήνουμε να βγαίνουν προς τα έξω.. μόλις χλιαρύνει η κρέμα την ρίχνουμε στο ταψί και μαζεύουμε τα φύλλα προς τα μέσα πάνω στην κρέμα και βουτυρώνουμε καλά..συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μισά φύλλα....μόλις τελειώσουμε χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά!μόλις ψηθεί ρίχνουμε πάνω του όλο το κρύο σιρόπι!αφήνουμε να το απορροφήσει όλο!
Καλύτερα να το κόψουμε την επόμενη μέρα!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 Magda Tsorbatzoglou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ