Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Κοπεγχάγη !!!




Κοπεγχάγη !! Εύκολο με υπέροχη γεύση !!!

 Υλικά
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αμύγδαλα κοπανισμένα
1 κούπα γαλέτα
1 βανίλια
1 κουταλάκι του  γλυκού  κονιάκ
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγη κανέλα
φύλλο κρούστας

Σιρόπι
3 κούπες νερό
2+ 1/2  κούπες ζάχαρη


 Χωρίζω τα αυγά κρόκους από ασπράδια και χτυπώ μαρέγκα τα ασπράδια.
Χτυπώ κρόκους με ζάχαρη καλά και προσθέτω  την βανίλια το κονιάκ τα αμύγδαλα κανέλα γαλέτα μαρέγκα .
Αλείφω τα μισά φύλλα με λάδι και ρίχνω τον χυλό και σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα πάντα .


Χαράζω και ραντίζω με λίγο νερό να γίνει τραγανό το φύλλο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στο επάνω ράφι σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 1 ώρα.
Οταν κρυώσει το γλυκό σιροπιάζω με βραστό το σιρόπι .





Συνταγή Effie Tsouras -






ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ