Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018

Κωκ σπέσιαλ !!!!


ΚΩΚ ΣΠΕΣΙΑΛ,ΑΦΡΑΤΟ,ΓΛΥΚΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ!!!!

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5/αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
155 γραμμάρια αλεύρι,
1 και 1/2 μπεικιν πάουντερ,
2 βανίλιες

Χτυπάμε τα αυγά,την ζάχαρη να αφρατέψουν,και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά κοσκινισμένο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με σπάτουλα.
Τοποθετούμε σε τσέρκι 28cm μέσα λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε.

ΚΡΕΜΑ:
1 κιλό γάλα,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
1 βανίλια,
2 κρόκους αυγών
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές γεμάτες της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι

Ζεσταίνουμε το γάλα,με την ζάχαρη,ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ με το αλεύρι,μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε κρόκους,την βανίλια,και το βούτυρο΄

ΓΛΑΣΣΟ:
130 γραμμάρια κρέμα.γάλακτος
130 γραμμάρια κουβερτούρα.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε την κρέμα στο πρώτο πάτο και κλείνουμε με τον άλλο.
Ρίχνουμε και το γλάσο!

 Tzeni Tsanaktsidou-oi χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ