Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Μοσχάρι στιφάδο !!!!


 
Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος σε μερίδες
1 1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο καθαρισμένα
3/4 της κούπας κόκκινο κρασί
3 κ.σ. κόκκινο ξύδι
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 κ.γλ. ντοματοπελτέ
2-3 φύλλα δάφνης
3-4 κόκκοι μπαχάρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρέας σε δόσεις και τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν όλες οι πλευρές του κρέατος.
Δεν βάζουμε το κρέας όλο μαζί το κάνουμε σε δόσεις, έτσι ώστε η θερμοκρασία να διατηρείται υψηλή και το κρέας να θωρακιστεί και να κρατήσει τα ζουμιά του.
Όταν ολοκληρώσουμε , το αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα, το απλώνουμε σε μία πιατέλα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά στο ίδιο λάδι που τσιγαρίσαμε και το κρέας μέχρι να μαλακώσουν και όχι μέχρι να ροδίσουν (περίπου 10 λεπτά)
Προσθέτουμε το κρασί και το ξύδι, σκεπάζουμε αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρέας με τα ζουμιά του στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την χοντροκομμένη ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και το μοσχοκάρυδο.
Προσθέτουμε και λίγο νερό και περιμένουμε να αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε το στιφάδο για 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να έχει δέσει η σάλτσα.
Ενώ το στιφάδο σιγοβράζει, προσθέτουμε νερό όταν χρειάζεται καθώς δεν πρέπει να το αφήσουμε να στεγνώσει. Στα 3/4 του μαγειρέματος προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.


Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ