Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

Κρουασανάκια με μερέντα !!!



Υλικά

400γρ αλεύρι
1 κεσεδάκι γιαούρτι(220γρ)
1 φακελάκι μαγιά
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
100γρ μαργαρίνη
1 αυγό και λίγο αλάτι.





 Εκτέλεση

 Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει Βάζοντας όλα τα υλικά
. Χωρίζουμε το ζυμάρι μας στα δυο και ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο δυο στρογγυλά φύλα.
Κόβουμε το κάθε φύλο μας στα 4 σχηματίζοντας ένα σταυρό και μετά διαγώνια σε 8 τριγωνικά κομμάτια.
Βάζουμε στην άκρη κάθε κομματιού από ένα κουταλάκι γεμάτο μερέντα το ρολάρουμε και γυρίζουμε τις άκρες για να δώσουμε το σχήμα του κρουασάν. Βάζουμε τα κρουασάν μας σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170-180! Καλή Επιτυχία !!

Eva Triantafilidou-ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ