Τρίτη 8 Μαΐου 2018

CHEESE CAKE Mπακλαβάς !!


CHEESE CAKE Mπακλαβάς !! Απίστευτη η γεύση του !!!


Υλικά για ταψί 24-26 εκατοστά
 6 φύλλα κρούστας
200 γραμ καρύδια τριμμένα στο μουλτι
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
130 γρ. βούτυρο lurpak λιωμένο

Κρέμα
600 γρ.τυρί κρέμα
300 γραμ γιαούρτι στραγγιστά
170 γρ, ζάχαρη
3 αυγά
3 κάψουλες βανίλιας σε σκόνη η 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα ενός λεμονιού (δεν το λέει η συνταγή,όμως ταιριάζει πολύ στην κρέμα.



Σιρόπι
1 και ακόμα 1/2 κούπα ζάχαρη
1 και 1/2  κούπα νερό
250 γραμ μέλι

 Εκτέλεση Σιρόπι
Ετοιμάζομαι πρώτα το σιρόπι/βράζομαι την ζάχαρη με το νερό για 10 λεπτά περίπου κατεβάζομαι από την φωτιά και ρίχνω  μέσα το μέλι, ανακατεύω κι αφήνω να κρυώσει.




Κρέμα
Ανακατεύω σε μπολ το τυρί κρέμα,το ξύσμα ,την βανίλια,το γιαούρτι και την ζάχαρη χτυπώντας καλά να διαλυθεί τελείως το τυρί και να γίνει κρεμώδες.ρίχνω ένα ένα μέσα  ανακατεύοντας και
προθερμαίνω τον φούρνο στους 160 βαθμούς ετοιμάζω το φύλλο βουτυρώνω καλά με το πινέλο την φόρμα μου
ετοιμάζω το φύλλο ανοίγω τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μου και βουτυρώνω το μισό,το σκεπάζω με το άλλο μισό,βουτυρώνω κι απέξω και τοποθετώ στην φόρμα μου,να καλύψει τον πάτο και να περισσεύει το υπόλοιπο από έξω,καλύπτω έτσι περιμετρικά όλο το ταψάκι μου,και τα φύλλα να προεξέχουν από όλες τις μεριές.ρίχνω μέσα την κρέμα,την στρώνω με μια σπάτουλα σιλικόνης να είναι ομοιόμορφη.




Μείγμα καρυδιού
Ανακατεύω τα καρύδια με την κανέλα,εγώ έβαλα και λίγο γαρύφαλλο με το αλάτι και ρίχνω στο μείγμα 2 κουταλιές της σούπας από το σιρόπι που ετοίμασα.τα ανακατεύω καλά να υγρανθούν, και σκορπίζω ομοιόμορφα τα 2/3 του μείγματος.δηλαδή να περισσέψουν 2-3 κουταλιές μείγμα που θα το βάλομε από πάνω αφού ψηθεί.
 


Αρχίζω και σκεπάζω ένα ένα τα φύλλα που περίσσευαν από έξω και τα πιάνω με τέτοιο  τρόπο να σχηματίσω πουγκί,στρίβω ελαφρά τις άκρες που περισσεύουν και βάζω τον φούρνο στους 160 ,ο οποίος είναι προθερμασμένος και ψήνω για 1 ώρα ακριβώς,αφού βουτυρώσω κι από πάνω το γλυκό με το υπόλοιπο βούτυρο,αν δεν σας έχει περισσέψει  βούτυρο λιώστε λίγο ακόμα στο κατσαρολάκι.
Αφού ψηθεί το γλυκό,το αφήνομε  να κρυώσει  τελείως 3-4 ώρες, πασπαλίζοντας από πάνω το υπόλοιπο μείγμα καρυδιού που σας είχε περισσέψει.
Μετά που θα είναι κρύο το γλυκό,ζεσταίνετε καλά το σιρόπι,μην το βράσετε να το ζεσταίνομαι μόνο  και περιχύνομαι με μια κουτάλα σιγά και προσεκτικά.
Αφήνομε να τραβήξει το σιρόπι  και όχι στο ψυγείο μέχρι να πιεί το σιρόπι του.Καλή επιτυχία !!


Συνταγή από Roula's sweet corner