Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Eύκολες τηγανίτες !!!


Υλικά για ζύμη
2 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις  και ίσως λίγο επιπλέον
1 κουτ.σούπας μπέκιν πάουντερ
1 κουτ.γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3/4  κούπας ζεστό νερό
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε αλεύρι μπέκιν αλάτι  σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι και το νερό τελευταία ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα
Ζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια μας να πετύχουμε μία ζύμη μαλακή κι ελαστική .
Αν η ζύμη μας κολλάει προσθέτουμε λίγο λίγο αλεύρι .
Κάνουμε μπαλίτσα το ζυμάρι το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το αφήνουμε μία ώρα στο ψυγείο .
Χωρίζουμε σε 12 μπαλίτσες τις πατάμε με το χέρι λίγο να ανοίξουν και μετά σε αλευρωμένη επιφάνεια τις ανοίγουμε με τον μικρό πλάστη σε κυκλικό σχήμα, όσο πιο λεπτό το κάνουμε τόσο το καλύτερο θα φουσκώσει στο ψήσιμο η τηγάνισμα,
Ρίχνουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν χρειάζονται ελάχιστα λεπτά ,και κάθε φορά βάζουμε μία μία πίτα,
Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί τις πασπαλίζουμε με ότι μας αρέσει αλμυρό η γλυκό και καλή μας όρεξη !!!!
Πηγή και φωτο απo Bestyummyre,com