Υλικά ταψί 32 εκ.
500 γρ φύλλο κρούστας
400 γρ φέτα θρυμματισμένη
100 γρ. ρεγγάτο τριμμένο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
2 αυγά
1/2 λίτρο γάλα
100 γρ λιωμένο βούτυρο
λίγο αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λαδώνουμε τον πάτο του ταψιού και στρώνουμε ένα φύλλο να τον καλύπτει .
Παίρνουμε ένα ένα τα τοποθετούμε κυκλικά το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να τα στριμώξουμε υπερβολικά , μέχρι να γεμίσει το ταψί.
Κρατάμε 3-4 φύλλα για να σκεπάσουμε την επιφάνεια στο τέλος .
Περιχύνουμε τα φύλλα με το λιωμένο βούτυρο .
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά.
Τα πασπαλίζουμε πάνω από τα φύλλα ώστε να μπουν και ανάμεσα από τα φύλλα .
Καλύπτουμε την επιφάνεια από πάνω με τα φύλλα που κρατήσαμε τσαλακωτά-σουρωτά .
Χαράσουμε σε κομμάτια .
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα , το αλάτι, το πιπέρι και περιχύνουμε πάνω από την πίτα.
Αφήνουμε 1/2 ώρα στο ψυγείο να ρουφήξει το φύλλο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η τυρόπιτά μας !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ