Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

Σοκολατόπιτα Θεική!!!





Μόλις την έφτιαξα !!! Οτι και να σας πω θα είναι λίγο !! Θα ήθελα να την φτιάξετε όλοι !!!! Είναι πανεύκολη!!
Μπορούμε όταν κρυώσει να την κόψουμε σαν παστάκια να τα τοποθετήσουμε σε χαρτάκια ζαχαροπλαστικής και να κεράσουμε!!

Υλικά
1 πλάκα βιτάμ
1 φλιτζάνι τσαγιού  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1  φλιτζάνι ζάχαρη
3 αβγά
2 κουβερτούρες των 125 γραμ έκαστη μαύρη σοκολάτα
2 κουβερτούρες των 125 γραμ έκαστη σοκολάτα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος

Για το γλάσο
2 κουβερτούρες γάλακτος σοκολάτα κατά προτίμηση
1 φλιτζάνι όχι πολύ γεμάτο κρέμα γάλακτος πλήρες προτιμώ την  φυτική
1 κουταλιά κοφτή  καλαμποκέλαιο
1 κουταλιά σούπας λικεράκι ότι υπάρχει  [προεραιτικά].







Εκτέλεση κέικ
Στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου [κρατάμε ένα κομμάτι για να βουτυρώσουμε το ταψάκι ] μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάμε να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τα αυγά χτυπώντας συνέχεια και ρίχνουμε και 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος.






Σπάμε και λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων όλες μαζί της σοκολάτες --βάλτε τες σε ένα βαθύ γυάλινο μπολ--ανακατέψτε τες αφού λιώσουν προσοχή θέλουν λίγα λεπτά μόνο- και τις προσθέτουμε στο μίξερ που δουλεύει ακόμη.
Προσθέτουμε και το αλεύρι ανακατεύοντας στην πολύ χαμηλή ταχύτητα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30αρι και με τσέρκι καλό θα είναι που κουμπώνει ξεκουμπώνει  και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς περίπου 20μ λεπτά στον αέρα--δοκιμάστε με το μαχαίρι αν βγει στεγνό είναι έτοιμο.




Γλάσο
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε αρκετά την κρέμα γάλακτος ρίχνοντας συγχρόνως μέσα τις σοκολάτες κομμένες σε κομμάτια και ανακατεύοντας συνέχεια με τον αυγοδάρτη να λιώσουν καλά σε χαμηλή θερμοκρασία προσθέτουμε και το καλαμποκέλαιο κι αν θέλουμε και λίγο λικεράκι μόνο 1 κουταλιά σούπας .
Πρόσθεσα μέσα όταν ανακάτευα 2 κουταλιές της σούπας μαστίχα λικέρ και πήρε μια γεύση τι να σας πώ!!!!
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο ,το ρίχνουμε επάνω στο κέικ το βαζουμε ψυγείο και μόλις κρυώσει και σταθεροποιηθεί το γλάσο το κόβουμε και σερβίρουμε ,πάει πολύ ωραία με μία μπαλίτσα παγωτό καιμάκι ή οτι προτιμάτε!! Καλή επιτυχία είναι φ α ν τ α σ τ ι κ ό !!! Απολαύστε το !!!

Σημείωση
Αν το θέλουμε σιροπιασμένο μέσα μπορούμε να φτιάξουμε ένα σιροπάκι με
    2 μέρη ζάχαρη
    1 1/2 μέρος νερό
    1 κουταλιά χυμό λεμονιού
    1 – 2 κ.γ. μέλι αλλά αφαιρούμε λίγη ζάχαρη αν προσθέσουμε μέλι
Οταν το βγάλουμε από το φούρνο το σιροπιάζουμε με χλιαρό προς κρύο το σιρόπι το αφήνουμε να κρυώσει και μετα το περιχύνουμε με το γλάσο.

Από  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook