Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Γεμιστά τα αγαπημένα !!!!



Το άκρως καλοκαιρινό φαγητό που αρέσει σε όλους !!!

Υλικά
ντομάτες
πιπεριές
πατάτες
μαϊντανό ψιλοκομμένο
δυόσμο ψιλοκομμένο αν έχουμε φρέσκο -ή ξερό
2 μεγάλα κρεμμύδια  τριμμένα στο τρίφτη
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο τρίφτη
ελαιόλαδο 1 κούπα τσαγιού -τα γεμιστά θέλουν το λαδάκι τους -
1 κουτ σούπας ζάχαρη
αλάτι πιπέρι
εγώ βάζω και 1 κύβο- δεν είναι υποχρεωτικό -
Ρύζι Καρολίνα ..η ποσότητα πάντα θα μετράτε γεμιστό και 1 κουταλιά της σούπας ρύζι έρχεται ακριβώς λίγο περισσεύει για να να ανακατέψουμε τις πατάτες
Φρυγανιά τριμμένη




Πλένω όλα τα λαχανικά και ανοίγω ντομάτες και καθαρίζω τις πιπεριές κόβω τα καπάκια χωρίς να τα χωρίσω και βγάζω τα σπόρια .
Σε μπολ τρίβω την ψίχα από τις ντομάτες προσθέτω τον μαϊντανό τον δυόσμο τα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη τα σκόρδα το αλατοπίπερο την ζάχαρη το ρύζι το λάδι και μένα μαχαιράκι ξάνω και τον κύβο και τον προσθέτω .


Ανακατεύω καλά και ανάβω τον φούρνο 180 αέρα.
Γεμίζω τα γεμιστά όλα καθαρίζω τις πατάτες τις κόβω κυδωνάτες και ξανά στην μέση και τις βάζω μέσα στο μπολ που σίγουρα θα έχει μείνει λίγη γέμιση έτσι νοστιμίζουν πολύ .
Ρίχνω λάδι αλάτι πιπέρι και τις ανακατεύω ,τις τοποθετώ στο ταψί -για να μην γίνουν ξερές τις βάζω όλες μαζί.


Ρίχνω από πάνω λίγη φρυγανιά τριμμένη και ψήνω μέχρι να ψηθο΄υν τα γεμιστά και να ροδίσουν περίπου 1 ώρα .Νερό δεν βάζουμε καθόλου βγάζουν ζουμάκι .Σερβίρουμε με φετούλα και ψωμάκι φρέσκο και γλύφομαι και το πιάτο !!!!Καλή όρεξη !!!

Τα γεμιστά θέλουν οπωσδήποτε δυόσμο-κι αν βάλετε φρέσκο ακόμα καλύτερα  -μπόλικο κρεμμύδι και αρκετό λαδάκι ,επίσης οι πατάτες γίνονται τέλειες πεντανόστιμες που τις ανακατεύουμε με την γέμιση κ τις βάζουμε όλες μαζί .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ