Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο !!!



Πεντανόστιμη συνταγή για Γιουβαρλάκια αυγολέμονο εύκολα και γρήγορα!!

Υλικά
500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
1 κουπάκι του καφέ ρύζι 
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
λίγο δυόσμο -αν έχετε φρέσκο ακόμα καλύτερα -
6 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
1 καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια 
Αλάτι-πιπέρι
κουρκουμά 1/2 κουτ γλυκού
Αλεύρι

Αυγολέμονο
1 αυγό
1 κουταλιά γεμάτη σούπας αλεύρι
χυμό λεμονιού



Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά.
Σε κατσαρόλα βάζουμε 5 ποτήρια του νερού νερό προσθέτουμε το κομμένο σε μπαστουνάκια καρότο το  λάδι αλάτι πιπέρι και τον κουρκουμά .
Μόλις αρχίσει και βράζει έχουμε πλάσει μπαλίτσες τα γιουβαρλάκια τα αλευρώνουμε τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα .
Μαγειρεύουμε για 25 με 30 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο με τον παρακάτω πανεύκολο τρόπο που δεν κόβει ποτέ.
Μέσα στο μούλτι ρίξτε το αυγό το αλεύρι το λεμόνι  και χτυπήστε τα να ενσωματωθούν .
Ρίξτε το μέσα στην καρσαρόλα αφήστε να πάρει μια δυο βράσεις και καλή σας όρεξη !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ