Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Σπιτικό παγωτό Lila Pause με ζελέ!!!




ΥΛΙΚΑ
2 κονσέρβες μορφατ σαντιγι ή 500 γρ.κρέμα γάλακτος πλήρες
1 φακελάκι ζελέ φράουλα σκόνη
500 γρ.φράουλες κατεψυγμένες(παγωμένες από βραδύς)
4 κ.σ γεμάτες άχνη ζάχαρη
2 κ.σ λικέρ φράουλα ή κονιάκ(βοηθάει πολύ στο να μένει το παγωτό αφράτο)
1 κ.σ γλυκόζη (επίσης βοηθάει στο να μένει το παγωτό αφράτο)
1 βανίλια
200 γρ.σοκολάτα γάλακτος(λιωμένη και χλιαρή) ή Μερέντα
100γρ λευκή σοκολάτα(λιωμένη)
φράουλες γλυκό με το σιρόπι τους για το γαρνιρισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιώ τις φράουλες όπως είναι παγωμένες στο μούλτι και περνάω τον πολτό από σίτα σουρωτήρι πιέζοντας με σπάτουλα σιλικόνης,για να μείνουν σπόρια και μεμβράνες από τις φράουλες τα οποία πετάω.
Θα μείνει 400 γρ.καθαρός πολτός!Βάζω τον καθαρό πολτό σ'ένα κατσαρολάκι και το βάζω να έρθει σε σημείο βρασμού.
Τότε το κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω μέσα,το ζελέ σκόνη.
Ανακατεύω να λιώσει καλά και ρίχνω και το ποτό.Το αφήνω να κρυώσει.
Χτυπάω στο μίξερ τις κονσέρβες μορφατ να αφρατέψουν λίγο και προσθέτω την άχνη,τη βανίλια και τη γλυκόζη και χτυπάω να γίνει αφράτη σαντιγι.
Προσθέτω τον κρύο πολτό φράουλας και χτυπάω να ενωθούν τα υλικά.Σε τάπερ βάζω κουταλιές από το μίγμα,περιχύνω εδώ κι εκεί με τις σοκολάτες και βάζω πάλι στρώσεις μίγματος και λιωμένης σοκολάτας μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Βγαίνει 1,5 κιλό παγωτό περίπου.
Παγώνω στην κατάψυξη 4-5 ωρίτσες!!!Εγώ το γαρνίρισα με φράουλα γλυκό!!!
-Οι Λιχουδιές της Σόφης!!