Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018

Πίτα Καισαρείας (Παστουρμαδόπιτα) !!!!


Υλικά
1 πακέτο φρέσκο φύλλο χωριάτικο με ελαιόλαδο (έβαλα τρία φύλλα κρούστας από κάτω και δύο απο πανω)
15 φέτες κασέρι (πηρα κομμάτι και το έκανα φλουδες)
15 φέτες παστουρμά
3 ντομάτες μεγάλες, κομμένες σε κυβάκια (έβαλα δύο)
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 αυγό (δεν έβαλα)
1 κ.σ. σουσάμι μαύρο, για πασπάλισμα (έβαλα λευκο)




Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C στον αέρα. Αλείψτε με ελαιόλαδο το ταψί και στρώστε 1 φύλλο ζύμης, αλείφοντάς το κι αυτό με λάδι, με τη βοήθεια ενός πινέλου. Επαναλάβετε τη διαδικασία με 3 ακόμα φύλλα, φροντίζοντας να προεξέχουν από το ταψί.
2. Πάνω από τα φύλλα βάλτε σε στρώσεις το τυρί, τον παστουρμά και τις ντομάτες που έχετε κόψει σε κυβάκια.
3. Πασπαλίστε τις ντομάτες με το κύμινο.
5. Σκεπάστε την πίτα με άλλα 4 φύλλα, αλείφοντας και αυτά ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
6. Τυλίξτε τις άκρες του φύλλου, που περισσεύουν γύρω γύρω στρίβοντάς τις ελαφρά περιμετρικά του ταψιού.
7. Χαράξτε την επιφάνεια σε μερίδες, χτυπήστε 1 αυγό και αλείψτε με αυτό το τελευταίο φύλλο. Πασπαλίστε με σουσάμι.
8. Ψήστε την πίτα στη μεσαία σχάρα του φούρνου περίπου για 20΄. Είναι έτοιμη όταν ροδοκοκκινίσουν καλά τα φύλλα.
9. Σερβίρεται ζεστή αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.
πολύ νόστιμη έγινε !!

Electra Maragoudaki-οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ