Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Πολίτικο εκμέκ !!!



 Από τα πιο λαχταριστά γλυκά ταψιού !!!

Υλικά για την βάση…
½ κιλό κανταίφι
1 κούπα βούτυρο αγελάδας

Υλικά για το σιρόπι…
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλας
2-3 σταγόνες λεμόνι
 φλούδα από ένα λεμόνι

Υλικά για την κρέμα…
8 κρόκοι αβγού
1 ½ κούπα ζάχαρη
½ κούπα αλεύρι
4 κούπες γάλα
2 βανίλιες
Σαντιγί
φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση:

Σε καλά βουτυρωμένο ταψί, ανοίγουμε το κανταΐφι, το χτενίζουμε και το περιχύνουμε με βούτυρο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.
Παράλληλα, κάνουμε το σιρόπι μας.
Όλα τα υλικά μέσα στο κατσαρολάκι και περιμένουμε να έρθει το σημείο βρασμού. 4-5 λεπτά μέτα το σημείο βρασμού, το σιρόπι μας είναι έτοιμο.
Με ζεστό σιρόπι, περιχύνουμε το κανταΐφι μας κρύο.
Πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης.

Σειρά έχει η κρέμα.
Χτυπάμε τα κροκάδια με την ζάχαρη καλά.
Ζεσταίνουμε το γάλα με την βανίλια και ρίχνουμε το μείγμα στα κροκάδια με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και σταδιακά ραντίζουμε με το αλεύρι, με σκοπό να δέσει η κρέμα μας. Αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα την στρώνουμε πάνω από το σιροπιασμένο κανταΐφι.
Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της κρέμας, με ροζέτες καλά χτυπημένης σαντιγί.
Πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης.

της Αγιαννίδου Αθηνάς από το halkidikifocus.gr