Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Ψαρονέφρι Φρικασέ...❣❣❣



Υλικά
1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε μερίδες
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
Λάδι
2/3 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
1 ματσάκι άνηθο
3 μαρούλια, χοντροκομμένα σε λωρίδες
1 κύβο βοδινού
Χυμό από 2 λεμόνια
Αλατοπίπερο

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μαρούλια, τα κόβουμε σε χοντρές λωρίδες, ψιλοκόβουμε και τον άνηθο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά, βαθιά κατσαρόλα.
Ροδίζουμε το κρέας καλά.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα.
Μόλις μαραθούν λίγο, προσθέτουμε το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε λίγο νερό – αρκετό ώστε να μισοσκεπαστεί το κρέας τον κύβο, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε το χοιρινό για 1 ώρα, ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει..
Μόλις αρχίσει και μαλακώνει το κρέας προσθέτουμε τα μαρούλια, τον άνηθο και το χυμό από τα λεμόνια...
Σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 20 λεπτά ακόμα προσθέτοντας εάν χρειαστεί λίγο νεράκι.

 Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ