Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018

Εκμέκ κανταίφι σκέτη απόλαυση !!!!



ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε 1 πακέτο κανταΐφι στο ταψί,το ανοίγουμε καλά και ρίχνουμε πάνω του 250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο το ανακατεύουμε πολύ καλά και το βάζουμε για ψήσιμο μέχρι να κοκκινίσει στους 180 βαθμούς.
Κάνουμε και.μια κρέμα με 1 κιλό γάλα,8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,3 κρόκους αυγών,4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 1 βανίλια.

Κάνουμε και ενα ΣΙΡΟΠΙ:
2 ΦΛΥΝΤΖΑΝΙΑ τσαγιού ζάχαρη, 2 ΦΛΥΝΤΖΑΝΙΑ τσαγιού νερό,μισό χυμό ενός λεμονιού βράσιμο 4 λεπτά!!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε στο ταψί, η σε άλλο σκεύος μας το μισό κανταΐφι το σιροπιάζομαι με το μισο σιρόπι (Αντίθετα κρύο το ένα ζεστό το άλλο) Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στην κρέμα.το υπόλοιπο κανταΐφι σιρόπιασμα ξανά.
Οπότε εάν θέλουμε κάνουμε και ένα γλάσο με 2 ΦΛΥΤΖΆΝΙΑ άχνη ζάχαρη με λίγο νερό και το τοποθετούμε απάνω.
Η κρέμα,η σαντιγί και φυσικά διακόσμηση μπόλικο καρύδι,αμύγδαλο!!


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ