Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Φτερούγες με σουσάμι σάλτσα σόγιας και γλυκόξυνη σως !!




Μπουκιές απόλαυσης♥️



Υλικά

1 κιλό φτερούγες
1 κούπα αλεύρι
1 αυγό
1 κούπα κρακεράκια τριμμένα αλμυρά
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
1 κούπα σουσάμι
1/4 της κούπας άνηθο πολύ ψιλοκομμένο
1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο
2 κουταλιές νερό
αλάτι κ πιπέρι





Εκτέλεση

1 Πλένουμε και κόβουμε τις φτερούγες στα δυο πετώντας τις άκρες!!
2 Σε βαθύ πιάτο χτυπάμε ελαφρά το αυγό με το νερό!!

3 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα κρακερακια την παρμεζάνα το σουσάμι τον άνηθο πιπέρι κ αλάτι!!

4 Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι

5 Σε ταψάκι βάζουμε το λιωμένο βούτυρο

6 Αλευρώνουμε τις φτερούγες τις βουτάμε στο αυγό κ τέλος στο μείγμα με το σουσάμι.

7 Τοποθετούμε τις φτερούγες στο ταψί και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 190... σερβίρουμε ζεστές!!

ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ.... ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΩΣ
3 κουτ σούπας βαλσαμικο
1 κουτ της σούπας μέλι
1 κουτ του γλυκού μουστάρδα
1 κουτ του γλυκού κέτσαπ
σταγόνες από χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατέψτε και χτυπήστε με το μιξεράκι του καφέ όλα τα υλικά μαζί!!
Βουτάτε και τρώτε

Μπορείτε να τα φτιάξετε και με φιλέτο κοτόπουλο η κοπανάκια!!΄

Gogo Samiou - οι χρυσοχερες -ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ