Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Πιροσκί (γίγας) !!!



Υλικά για ζύμη:
750γρ αλεύρι γοχ
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 φακ.μαγιά
2 κουτ.σούπας βούτυρο
1 αυγο
1,5 κουτ.σούπας ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
Ο,τι αγαπάτε!!
Εγώ έβαλα πατάτα την οποία πρώτα την έβρασα και μετά την τσιγάρισα με λίγο κρεμμυδάκι.
Tips:
Ζυμώνουμε ενα μαλακό ζυμάρι..το αφήνουμε 45 λεπτά να διπλασιαστεί..
Το ξαναζυμώνομαι να φύγει ολος ο αέρας και φτιάχνουμε μπαλίτσες τις οποίες αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά..
Έπειτα ανοίγουμε με τα χέρια μας κάθε μπαλίτσα με λίγο αλεύρι στον πάγκο ..γεμίζουμε και δημιουργούμε ρολάκια (προσέχουμε να κλείσουμε καλά για να μην ανοίξουν στο τηγάνι)
Τέλος τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Μπορούμε να τα ψήσουμε .

 Nikoletta Ketikoglou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ