Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Χωριάτικη πίτα !!!!


Συνταγή :
Για τη ζύμη :
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ ξύδι
2 κ. σ ελαιόλαδο
Αλεύρι γοχ περίπου 600 γρμ
Για την γέμιση
400 γρμ φέτα
200 γρμ μυζήθρα ή ανθότυρο ή μανούρι
1 αβγό
1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα
Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση :
Πλάθουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει μαλακή και εύπλαστη σαν πλαστελίνη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγα λεπτά και κόβουμε σε 21 μπαλάκια μεγέθους καρυδιού. Ανοίγουμε τα μπαλάκια σε φυλλαράκια διαμέτρου 10 εκ.
Τα βουτυρώνουμε και ανά τρία τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.
 Έτσι έχουμε 7 μεγάλα μπαλάκια.
Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν και ανοίγουμε τα φύλλα.
Στρώνουμε τέσσερα κάτω και βάζουμε τη γέμιση και από πάνω τα άλλα τρία.
Ψήνουμε σε προθερμασμέ
νο φούρνο στους 180-190 για 45-50 ' ανάλογα τον φούρνο.
 Καλή επιτυχία!!

Jenny Argyropoulou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ