Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Γαλακτομπούρεκο !!!


Υλικά
1 λίτρο γάλα φρέσκο
500 gr κρέμα γάλακτος
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλ. Ζάχαρη
4 βανίλιαε5 αυγά
3 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
1 πακ. Φύλλα κρούστας
6 Κ.σ. Βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα , την κρέμα, την ζάχαρη και τις βανίλιες και τα Ζεσταίνουμε....μετά ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά... αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά, ένα-ένα ανακατεύοντας αμέσως και γρήγορα, και το βούτυρο....αφήνουμε λίγο στην άκρη....
Στρώνουμε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα κάτω και τα βουτυρώνουμε εναλλάξ, ρίχνουμε την κρέμα και επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα...χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 45 περίπου λεπτά....

Για το σιροπι:

4 φλ. Ζάχαρη
2 φλ. Νερό
Χυμό από 1 πορτοκάλι
2 φλούδες πορτοκαλιού

Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά
(Μετράμε από την ώρα που αρχίζει να βράζει)

Μόλις βγει το γλυκό από τον φούρνο το σιροπιάζομαι με κρύο σιρόπι....

Η δοσολογία είναι για ένα 38αρη ταψί... Εγώ το βάζω στου φούρνου...

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou-οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ