Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Κανταΐφι !!!


Υλικά
1 πακέτο κανταΐφι 450-500 γραμ.
Γέμιση
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά φρυγανιά
1 κουταλάκι κανέλα (αν θέλετε κ γαρύφαλλο)
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
3-4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο για να μην σκορπάει όταν θα τυλίγω.

Σιρόπι:
4 κούπες ζάχαρη (1 κιλό)
4 κούπες νερό (1 λίτρο)
μια βανίλια
2 κουταλάκια λεμόνι.



 Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γέμιση.
Ξάνουμε το κανταΐφι και παίρνουμε λωρίδες τυλίγουμε από μία κουταλιά από το μείγμα  μέσα και τοποθετούμε σε ταψάκι .
Αφού τα ετοιμάσουμε λιώνουμε  150 γραμ. Βούτυρο κ τα παίρναμε με το πινέλο από πανω. Σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο 20 λεπτά στους 180 ξεσκέπαστα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. την επόμενη έκανα το σιρόπι. Ζεστό σιρόπι όχι καυτό κρύο κανταΐφι.

Litsa Mouta-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ