Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Πίτσα σπέσιαλ!!!!


Έχω δοκιμάσει πάαααρα πολλά ζυμάρια για πίτσα και ποτέ δεν έμεινα ικανοποιημένη. Έκανα πειράματα έβγαζα κάτι πρόσθετα και τελικά κατέληξα σε αυτό το σουπερ ζυμάρι που δεν το αλλάζω με τίποτα .Το αποτέλεσμα είναι ότι κάνεις δεν πιστεύει ότι είναι σπιτική...
Η συγκεκριμένη ποσότητα μου βγάζει 2 πίτσες το μεγάλο ταψί του φούρνου και ένα μεσαίο ταψί.
Αν σας μείνει ζυμάρι μπορείτε να το βάλετε με μεμβράνη σκεπασμένο στο ψυγείο και διατηρείτε 3 μέρες απλά οταν θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε θα το βγάλετε για 1 ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.. Εγώ πολλές φορές με αυτό που μένει κάνω καλτσονε γεμίζω με ότι έχω και τα βάζω στην κατάψυξη.

Υλικά για το ζυμάρι

900 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ποτήρια νερό χλιαρό (όχι καυτό θα κάψετε την μαγιά)
2,5 φακελάκια μαγιά
1 κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1,5 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι
Λίγο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπα ελαιόλαδο

Υλικά για την γέμιση

Κέτσαπ
Αλάτι ,πιπέρι ,ρίγανη
Γκουντα η ενταμ τριμμένο
Τσενταρ τριμμένο
Ζαμπόν, μπέικον
Μανιτάρια
Πιπεριά κομμένη σε κυβάκια





Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε παραπάνω από το μισό αλεύρι κάνουμε μια λακκούβα στην μεση από την μια μεριά βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και από την άλλη την ζάχαρη και την μαγιά , στην λακκούβα το λάδι και το νερό , βάζουμε λίγο αλεύρι στα χέρια μας και ξεκινάμε το ζύμωμα και ταυτόχρονα ριχνουμε το αλεύρι μας σιγά σιγά μέχρι να έχουμε μια ωραία ζύμη που να μην κολάει στα χέρια ( μπορεί να μας πάρει λίγο παραπάνω αλεύρι, επίσης θα χρειαστούμε λίγο και οταν θα το ανοίξουμε το ζυμάρι μας).
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστη και να γίνει το διπλό..
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι,το βάζουμε στο ταψί. Τα υλικά που θα βάλουμε είναι καθαρά θέμα γούστου. Βάζουμε στο ζυμάρι μας κέτσαπ και με ένα κουτάλι απλώνουμε να πάει παντού, μετά ριχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, γκουντα η ενταμ τριμμένο, φέτες ζαμπόν η μπέικον, λίγο τυράκι, μανιτάρια, γκουντα και τσενταρ και τέλος πιπεριά..
Αφήνουμε 10 λεπτά μέχρι να ζεστάνει ο φούρνος στον αέρα στους 180 και τοποθετούμε το ταψί μας για περίπου 25 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
Καλή μας απόλαυση...

Καλή Επιτυχία!!!!!

Συνταγή από  Artemis Stamatis-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ