Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Κουλουράκια δίχρωμα !!!



ΥΛΙΚΑ:
3 ποτήρια νερού λάδι
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι κρασιού ρακί
1 Βιτάμ(τετράγωνο σκληρό σε θερμοκρασία δωματίου)
1 μπεικι παουντερ
1 κ.γ σόδα
3 βανίλιες
3 κ.σ κακάο
2 κιλά περίπου αλεύρι







ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Σε δοχείο βάζουμε το λάδι,τη ζάχαρη,το χυμό πορτοκάλι, τη ρακί,τις βανίλιες, το Βιτάμ(σε θερμοκρασία δωματίου,σε σημείο να λιώνει όταν το κόβουμε),τη σόδα και ανακατεύουμε με το χέρι να λιώσει η ζάχαρη όσο γίνεται.
Στο αλεύρι βάζουμε το μπεικι παουντερ και ζυμώνουμε.
Πριν βάλουμε όλο το αλεύρι που πρέπει βγάζουμε λίγη ζύμη σε ένα άλλο δοχείο και τα αφήνουμε στην άκρη.




Τελειώνουμε με το υπόλοιπο αλεύρι που χρειάζεται στην υπόλοιπη ζύμη,δεν τα κάνουμε πολύ σκληρά γιατί θα σφίξουν.
Στη ζύμη που κρατήσαμε βάζουμε 3 κοφτές κουταλιές της σούπας κακάο που το έχουμε κοσκινίσει και ζυμώνουμε .



Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στην αντίσταση μέχρι να ροδίσουν (για 20 έως 25 λεπτά)

Συνταγή από  Αννα Καλλεργη-Οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ