Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Στριφτή πρασσοτυρόπιτα !!!


Είναι όπως την βλέπετε καταπληκτική !!!!




Ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
1/2 κρασοπότηρο ηλιέλαιο
1 νεροπότηρο νερό χλιαρό
4 κουταλάκι σούπας  ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη


Γέμιση
6 πράσα
1/2 κιλό τυρί
Λάδι για άλειμμα



Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο ραντίζουμε με λάδι βάζουμε τυράκι και στην άκρη πράσο το οποίο το μαράναμε το τσιγαρίσαμε με λίγο λάδι πιπέρι αλάτι.






Τυλίγουμε ρολό και αλείφουμε με αυγό και λίγο σουσάμι βάζουμε σε λαδωμένο ταψί .
Το κόβουμε σε τεμάχια όπως βλέπετε .




Ψήνουμε στους 180 για μια  ώρα περίπου και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα!!!

Aleka Thomaidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ




Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Πίτσα στα γρήγορα -οικονομική & πεντανόστιμη !!!



Αν θέλουμε κάτι γρήγορο οικονομικό  και πεντανόστιμο φτιάχνουμε αυτήν την πίτσα πολύ εύκολα !!!
Είναι με υλικά ότι υπήρχε στο σπίτι κι έγινε πολύ ωραία !!!

Υλικά ζύμης για το ταψί φούρνου.
500 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Για επάνω
τυρί τριμμένο
λίγο μπέικον ψιλοκομμένο
λίγο ζαμπόν 
ψιλοκομμένο κρεμμύδι
πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη

Σάλτσα
2 κουταλιές πελτέ  ντομάτα
λίγο λάδι
λίγο νερό
αλάτι πιπέρι βασιλικό



Πως κάνουμε την ζύμη
Σε ένα ποτήρι νερό χλιαρό διαλύουμε την μαγιά μαζί με την ζάχαρη.
Την αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει.
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι το υγρό με την μαγιά το λάδι και το αλάτι.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε έχοντας νερό χλιαρό κοντά μας μέχρι να πετύχουμε μία μαλακή ζύμη .
Την ανοίγουμε αμέσως στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα την οποία την ετοιμάζουμε βράζοντας για λίγο όλα τα υλικά μαζί .



Προσθέτουμε από πάνω πρώτα τα κομματάκια μπέικον το κρεμμύδι την πιπεριά ζαμπόν και σκεπάζουμε με το τυρί .
Ψήνουμε στους 180 προθερμασμένο φούρνο και στο τέταρτο είναι έτοιμη !!
Εγώ είχα μόνο αυτά τα υλικά κι έφτιαξα κι έγινε υπέροχη ..εσείς μπορείτε να προσθέσετε ότι σας αρέσει όπως μανιτάρια πιπεριά πράσινη περισσότερο τυρί γκούντα γενικά ότι σας αρέσει !!!

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υπέροχο Μπισκοτογλυκό με σοκολάτα !!!


 Φτιάξτε το όλοι !!! Είναι φανταστικό πανεύκολο γρήγορο και σχετικά οικονομικό για όλόκληρη τούρτα !!!

Θα χρειαστούμε
1 πακέτο μπισκότα πτι μπέρ
1 κυπελάκι βιτάμ
4 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα
7 κουταλιές σούπας ζάχαρη
7 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
1 σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές σούπας μερέντα 
1 κουτάκι Morfat σαντιγί
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια


Τί κάνουμε 
Σε μία φόρμα -τσέρκι -στρώνουμε όλα τα μπισκότα ακανόνιστα αρκεί να γεμίση όλη η βάση επιφάνεια -κρατάμε ένα για στόλισμα-

 Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα την ζάχαρη και το κορν φλάουρ το οποί έχουμε διαλύσει στο 1 φλιτζάνι γάλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε ολο το βούτυρο την σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και την  μερέντα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν -αν χρειαστεί βάλτε το λίγο επάνω στο ζεστό μάτι .-Αν δεν λιώνουν -



 Αδειάζουμε το μείγμα επάνω από τα μπισκότα το στρώνουμε ομοιόμορφα το σκεπάζουμε με μεμβράνη νάυλον κουζίνας και σε 15 λεπτά το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει περίπου 1 ώρα.


Μετά την 1 ώρα χτυπάμε την σαντιγί να αφρατέψει καλά περίπου 10 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε και την βανίλια και το ζαχαρούχο και τα χτυπάμε πιο ελαφριά να ομογενοποιηθούν .


Ρίχνουμε την κρέμα από πάνω από την σοκολάτα την στρώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά -όχι κατάψυξη -Εγώ το έφτιαξα βράδυ και το άφησα όλη νύχτα -λογικά θέλει 3 ώρες τουλάχιστον .

                             
Στόλισμα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 2 με 3 κουταλιές σούπας γάλα και προσθέτουμε 2 με 3 κουταλιές σούπας Μερέντα ανακατεύουμε επάνω σε χαμηλή θερμοκρασία να λιώσει και να γίνει ρευστή σοκολάτα.


Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και με ένα κουτάλι ρίχνουμε την υγρή σοκολάτα να κάνουμε σχέδια όπως μας αρέσει κι όπως βγούν.
Με το χέρι τρίβουμε και το ένα μπισκότο που κρατήσαμε σε όλη την επιφάνεια και ..ετοιμοοο !!!!


Δεν υπάρχει η γεύση του -ιδανικό και για τούρτα σε γενέθλια θα ξετρελαθούν όλοι !!!Καλή επιτυχία !
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Μαγικός χυλός για πίτες !!!


Για οσες δεν τον ξέρουν, αυτός ειναι ο μαγικός χυλός για να κάνετε τις πίτες με έτοιμα φύλλα να μοιαζουν με σπιτικές. Αν κάνετε μια πιτα με φύλλα κρούστας, χρησιμοποιηστε τον και κάντε την να μοιάζει σαν χωριάτικη πίτα που ανοίχτηκε με το χέρι... Τον χυλό δεν τον βάζουμε σε σφολιάτα!!!

Υλικά για 10-12 φύλλα κρούστας
2 κούπες αλέυρι
μισή κούπα σπορέλαιο
2 κούπες νερό ή γάλα (εγω προτιμω το νερό)
Τα ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός, όχι πολύ σφιχτός ή νερουλός. Απλώνουμε απο 2-3 κουταλιές σε κάθε φύλλο που θα βάζουμε ΕΚΤΟΣ απ το φύλλο που θα βάλουμε τη γέμιση (και να βάλετε χυλο σε αυτό το φύλο, δεν υπάρχει πρόβλημα απλά αν έχει πολλά υγρά η γέμιση θα έχει γεύση αλευρίλα) Τον χυλό που περισσεύει τον ρίχνουμε απο πάνω και χαράζουμε κομμάτια και ψήνουμε περίπου 30-40 λεπτά 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.




Θα δείτε οτι έχει τεράστια διαφορά απ το σκέτο φύλλο κρούστας και είναι ωραίο κόλπο για να πείτε οτι είναι χειροποίητη πίτα ;) .

Φωτο συνταγή Αναστασία Θεοχαροπούλου-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Πορτοκαλόφλουδες μπαστουνάκια με επικάλυψη σοκολάτας !!


Υλικά
Για 4-6 άτομα

5 μεγάλα πορτοκάλια με χοντρή φλούδα
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμός πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
1 κουταλιά του γλυκού χυμός λεμονιού

Για την επικάλυψη
κρυσταλλική ζάχαρη
λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

Απο την προηγούμενη μέρα πλένουμε στο νεροχύτη της κουζίνας πολύ καλά τα φρούτα, χαράζουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τις φλούδες. Τις βάζουμε σε μπολ, τις καλύπτουμε με νερό και με κάτι βαρύ για πάνε στον πάτο.
Τα αφήνουμε 8-10 ώρες, αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές.

Την επομένη βράζουμε νερό. Κόβουμε τις φλούδες κατά μήκος, σε μπαστουνάκια, και τις βυθίζουμε στο βραστό νερό για 2 – λεπτά.
Αμέσως κρυώνουμε και σουρώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Τις αφήνουμε σε πιατέλα να στραγγίσουν καλά. Βράζουμε τη ζάχαρη, το χυμό και το λικέρ σε παχύ σιρόπι.

Προσθέτουμε τις φλούδες και ανακατεύοντας ρίχνουμε το λεμόνι και βράζουμε για 3-4 λεπτά. Αφαιρούμε τις φλούδες με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε στη σχάρα για να στεγνώσουν καλά.
Τότε τις μισές φλούδες τις κυλάμε σε δίσκο με κρυσταλλική ζάχαρη, να καλυφθούν καλά γύρω- γύρω, και τις άλλες μισές τις βουτάμε (το μισό μπαστουνάκι) σε λιωμένη σοκολάτα και τις αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα.
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Xαλβάς σιμιγδαλένιος βελούδινος !!!!


Μερίδες: 18
Υλικά
1 φλιτζάνι λάδι  [μισό καλαμποκέλαιο μισό ελαιόλαδο]
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χονδρό
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψηλό
3 φλυτζάνια ζάχαρη
4 1/2 φλυτζάνια νερό
1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα ,η αμύγδαλα
1 ξύλο κανέλας
κομματάκια πολύ ψιλοκομμένα από φλούδα πορτοκάλι
κανέλα




 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι,τα σιμιγδάλια,τις σταφίδες ,το ξύλο κανέλας, τα  καρύδια,και το ψιλοκομμένο πορτοκάλι
ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε λίγη λίγη και την ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να τελειώσει όλη η ποσότητα .
Αμέσως μετά προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε πάντα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει να το δούμε να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας ,τότε είναι έτοιμος .



Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας με μία πετσέτα μέχρι να κρυώσει και τον βάζουμε σε ταψάκι η σε φόρμα .
Τον κόβουμε όταν κρυώσει και σερβίρουμε .



Προσοχή
Το χρώμα του χαλβά δεν πρέπει να είναι Πολύ σκούρο αλλά ανοιχτόχρωμο .Καλή επιτυχία !

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πατάτες τηγανίτες ,υπέροχη η γεύση τους !!!


Υλικά:

3-4 πατάτες
3 αυγά
1/2 ποτήρι γάλα
Λίγο μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι  και πιπέρι
Αλεύρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε και τρίψετε τις πατάτες στην μεσαία πλευρά του τρίφτη. Προσθέστε τα αυγά, το γάλα, το μαϊντανό, αλάτι  πιπέρι. Ανακατεύομαι και προσθέτουμε αλεύρι λίγο λίγο να δούμε να στέκεται  ο χυλός  να μην είναι νερουλός
Προθερμαίνετε σε τηγάνι -να μην καεί- το ελαιόλαδο. Ψήνετε τις τηγανίτες ώσπου να χρυσίσουν καλά. Παίρνουμε κουταλιές ή τους πλάθουμε και ρίχνουμε στο τηγάνι.
 Συνδυάζονται  με όλα τα κρεατικά
Σημείωση
Αν το μείγμα μας είναι αραιό προσθέτουμε λίγο αλεύρι..Καλή 'ορεξη !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ