Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Τραγανά Σκαλτσούνια με γέμιση καρύδια !!!



ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1και 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο,
4 αυγά,
1 κουταλάκι μπέικιν

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά!
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο αλεύρι,μπέικιν!
Ανακατεύουμε να γίνει μια σφιχτή ζύμη
Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο κόβουμε με ένα ποτήρι στρογγυλά κομμάτια.

ΓΕΜΙΣΗ:
500 γραμμάρια καρύδια κοπανισμένα,
200 γραμμάρια μέλι,
ξύσμα 2 πορτοκαλιών,
λίγη κανέλα,γαρύφαλλο,
1 κουτάλια σούπας τριμμένη φρυγανιά!
Όλα αυτά τα ανακατεύουμε!
Παίρνουμε τα στρογγυλά κομμάτια της.ζύμης βάζουμε από μια.κουτάλια της σούπας γέμιση και τυλίγουμε σε μισοφέγγαρο!
Τα κλείνουμε με νερό και κρόκο αυγού.να μην ανοίξουν!
Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά!
Πασπαλίζουμε.με.άχνη.ζάχαρη!!!!


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Φοινίκια γεμιστά με καρύδια !!!


Φοινίκια γεμιστά με καρύδια.Δεύτερη φορά !!!

20 χρόνια κάνω την ίδια συνταγή (Συνταγή της γιαγιάς)

3 Ποτήρια λάδι(Έβαλα ελαιόλαδο).
1 Ποτήρι ζάχαρη.
9 Ποτήρια αλεύρι.
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι.
1/2 ποτήρι κονιάκ.
1 κουτάλακι κανέλα. Εγώ βάζω περισσότερη.
1 Κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο. Εγώ Βάζω περισσότερο.
Ξύσμα από ένα πορτοκαλί .
1 κουταλάκι σόδα.
2 κουταλάκια μπέικιν.
Μισό κουταλάκι αλούσια-στάχτη
Εάν δεν έχετε,πάλι ίδιο αποτέλεσμα θα βγει .

Σιρόπι
Ένα ποτήρι ζάχαρη.
Ένα ποτήρι μέλι.
Ένα ποτήρι νερό.
Χυμό από ένα λεμόνι.

Από πάνω έχω βάλει.
Καρύδια,σουσάμι καβουρδισμένο,2 κουταλιές ζάχαρη και κανέλα . Τα έβαλα στο μούλτι .


Τα ζυμώνουμε ελάχιστα,γιατί αν τα Ζυμώσουμε αρκετά βγάζουν το λάδι στην επιφάνεια και γίνονται πέτρες.
Γεμίζουμε με καρύδι Μέσα. Τα κλείνουμε και τα Τρυπάμε με ένα πιρούνι και ψήνουμε.
Σε Προθερμασμένο φούρνο 160 για 20 λεπτά.

 Τα βγάζουμε ζεστά ,τα Ρίχνουμε στο σιρόπι (κρύο) μετράμε μέχρι το 10 και τα βγάζουμε .Καλή επιτυχία !!!

Μαρία Νικολακάκη -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπακλαβάς χωριάτικος με ελαιόλαδο !!!


  .


Ο καθαρά χωριάτικος τρόπος με καυτό ελαιόλαδο !!!Ο καλύτερος μπακλαβάς!

Υλικά:

    1 πακέτο φύλλο κρούστας
    2 -3 φλιτζάνια καρύδια ψιλοκομμένα
    2 κουταλιές ζάχαρη
    κανέλα
    μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
    1 ποτήρι ελαιόλαδο καυτό



Σιρόπι:

Για το σιρόπιασμα του μπακλαβά θα κάνουμε σιρόπι με :

    3,5 φλιτζάνια νερό
    2.5 φλιτζάνια ζάχαρη
    1 φλούδα λεμονιού



Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε ενα μπολ τα καρύδια τη ζάχαρη και τα μυρωδικά
Λαδώνουμε τη βάση απο το ταψί μας και στρώνουμε 2  φύλλα χωρις να τα λαδώσουμε μεταξύ τους. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές απο τα καρύδια και καλύπτουμε με ενα φύλλο και 2 κουταλιές καρύδια.





Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ένα φύλλο κρούστας + καρύδια μέχρι να μας μείνουν 2 φύλλα κρούστας. Δεν λαδώνουμε τα φύλλα!
Μόλις βάλουμε τα 2 τελευταία φύλα, αν μας περισσεύουν τα κάτω φύλλα απ το ταψί, τα γυρίζουμε προς τα μέσα, και κόβουμε με ενα κοφτερό μαχαίρι μέχρι κάτω τον μπακλαβά σε κομμάτια.
Καίμε το λάδι και το περιχύνουμε απο πάνω ακούγοντας τα φύλλα να «τσιρτσιρίζουν» και να ψήνονται(να περάσει το λάδι και απο τα κενά). Ραντίζουμε με λίγο νερό.


 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30- 40 λεπτά  να ροδίσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερο, τη ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού. Το αφήνουμε να κρυώσει και μόλις βγάλουμε τον μπακλαβά όπως είναι ζεστός τον σιροπιάζουμε. Αν χρησιμοποιήσουμε μέλι, με το που θα βγάλουμε τον μπακλαβά θα το ρίξουμε επάνω, ειδικά στα κενά για να μελώσει ομοιόμορφα.




Αφήνουμε τον μπακλαβά να τραβήξει το σιρόπι πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης αν θέλουμε ή και σκέτο -και μετά σερβίρουμε.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Μακαρόνια με σάλτσα μανιταριών !!!


Μία γρήγορη του 15λεπτου πεντανόστιμη μακαρονάδα που θα την ευχαριστηθούν όσοι την δοκιμάσουν !!!!


Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια --έβαλα παστίτσιου για να τραβήξουν μέσα όλη την νοστιμιά της σάλτσας -μπορείτε να βάλετε όποια σας αρέσουν.
1 πακετάκι το μικρό  μανιτάρια τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο χονδρό του τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
1 πρέζα κουρκουμά
4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι-λίγη ζάχαρη
1 ξυλάκι μικρό κανέλα
1 κόκο μπαχάρι
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κύβο κνορ.

Εκτέλεση
Βράζουμε και σουρώνουμε τα μακαρόνια ώς συνήθως .
Σε τηγάνι βάζουμε  το λάδι το σκόρδο το κρεμμύδι τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5 λεπτά πείπου ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα .
Αμέσως μετά ρίχνουμε τις ντομάτες -μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε σ συτό το σημείο και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ κοφτή- το ξυλάκι κανέλας το μπαχάρι το αλατοπίπερο το κύβο και την ζάχαρη.


Προσθέτουμε και μισό ποτήρι του νερού νερό χλιαρό και κατεβάζουμε την φωτιά σε χαμηλό και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί περίπου 15 λεπτά κι αμέσως μετά δυναμώνουμε για λίγο την φωτιά να δέσει η σάλτσα.


Σερβίρουμε τα μακαρόνια με την υπέροχη σάλτσα και τριμμένη κεφαλογραβιέρα Καλή όρεξη !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Καταπληκτική τούρτα νουτέλα !!!


Πρέπει να την δοκιμάσετε είναι απίθανη !!! Είναι απίστευτα αφράτη και πεντανόστιμη!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6 αυγά
150 γρ.ζάχαρη
150 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις+2 κ.γ κοφτά μπέικιν κοσκινισμένα
3 κ.σ κακάο
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα σκόνη (προαιρετικά)
-Χτυπάω τ'αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 2-3 λεπτά στο μίξερ.
Κοσκινίζω αλεύρι,μπέικιν,κανέλα και κακάο.
Προσθέτω τη βανίλια και το αλάτι και με σπάτουλα ανακατεύω προσεχτικά και τα στερεά υλικά.
Αδειάζω το μίγμα σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα (αβουτύρωτη) 26-28 εκ.με λαδοκολα και ψήνω στους 180 για 20-25 λεπτά περίπου.
Αφήνω να κρυώσει πάρα πολύ καλά και μετά το χωρίζω σε 3 δίσκους με πριονωτό μαχαίρι.





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ
2 κονσέρβες φυτική σαντιγί τύπου morfat
1 βαζάκι ΝΟΥΤΕΛΑ (400 γρ.)
1 βανίλια
-Χτυπάω 5 λεπτά πολύ καλά τη φυτική σαντιγι να αφρατέψει και να φουσκώσει.
Προσθέτω τη βανίλια και την Νουτέλα να ενωθεί.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
χυμό μισού λεμονιου
-Βράζω 1 λεπτό μόνο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη!Αφήνω να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ.σοκολατα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γρ.γάλα εβαπορέ
1 κ.σ μαργαρίνη
1 κ.σ μέλι
-Φέρνω το γάλα σε σημείο βρασμού και ρίχνω μέσα τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη να λιώσουν αι ρίχνω και το μέλι.
Το μέλι ρευστοποιεί και γυαλίζει τη γκανάζ και της δίνει και μια γλύκα!



ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
-Σε μια πιατέλα βάζω ενα τσέρκι 26-28 εκ.
Τοποθετώ 1 δίσκο παντεσπάνι και Σιροπιάζω με πινέλο.
Χωρίζω την κρέμα στα 3 και ρίχνω το 1/3 της κρέμας.
Ξανά παντεσπάνι,σιρόπι και άλλο 1/3 της κρέμας. βάζω και τον 3 δίσκο παντεσπάνι,και βάζω το γλυκό κατάψυξη να μισοπαγώσει 1-2 ωρίτσες.
Αφαιρώ το τσέρκι και καλυπτω με το τελευταιο 1/3 της κρέμας που έμεινε,πάνω και στα πλαινά της τούρτας.
Την βάζω πάλι κατάψυξη 30 λεπτά.
Περιχύνω με τη γκανάζ και καλύπτω και τα πλαινά της τούρτας.
Για να κάνω τις ροζέτες σαντιγί χτύπησα 1 φακελάκι γκάρνι σκόνη σοκολάτα με 200 ml γάλα κρύο.και πασπάλισα με φλούδες σοκολάτας,μπήγοντας και κερασάκια γύρω γύρω!!!


Dimitra Dkv- συνταγή Σόφη Τσιώπου-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπισκότα βουτύρου !!!


Μπισκότα Βουτύρου ό,τι καλύτερο έχετε φάει ποτέ!!!

 Υλικά
250 βούτυρο
60 γρ,άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
250 αλεύρι γχ
50 γρ. κορν φλάουρ

Οδηγίες
Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα για 6-7 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα
Προσθέστε την βανίλια και χτυπήστε για λίγα δευτερόλεπτα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ μαζί πάνω από το μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε να γίνει λείο μείγμα ..









Τοποθετείστε στην σακούλα γαρνιρίσματος κορνέ σε σε σχήμα αστεριού. Τοποθετείστε στο ταψί σας μια λαδόκολλα.
Ψήστε τα μπισκότα σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 - 13 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Αφήστε για λίγα λεπτά στο ταψί για να σφίξουν πριν τα μεταφέρεται.



Νatalia Papadopouloy-συνταγή George Chatzigiatroudakis "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κιουνεφέ !!!



Παραδοσιακό κανταΐφι με γέμιση τυριού εύκολο που προέρχεται από  την Τουρκία αλλά και τον αραβικό κόσμο !!!

Υλικά

    1 πακέτο φύλλο κανταΐφι (450-500 γρ.)
    150 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
    400 γρ. τυρί κρέμα
    τριμμένο φιστίκι Αιγίνης

    Σιρόπι
    300 γρ. νερό
    200 γρ. ζάχαρη
    1/2 λεμόνι, τον χυμό του


Υλικά

    1 πακέτο φύλλο κανταΐφι (450-500 γρ.)
    150 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
    400 γρ. τυρί κρέμα

    Σιρόπι
    300 γρ. νερό
    200 γρ. ζάχαρη
    1/2 λεμόνι, τον χυμό του


Σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για 2 λεπτά (από όταν ξεκινήσει ο βρασμός). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.

Εκτέλεση
Βάζουμε το φύλλο κανταΐφι σε μια επιφάνεια κοπής και μαδάμε όσο περισσότερο μπορούμε τις ίνες με τα χέρια μας για να τις ξεμπλέξουμε.
Έπειτα τις ψιλοκόβουμε λίγο μ’ ένα μαχαίρι ώστε να μην είναι μακριές.
Μπορούμε να φτιάξουμε ατομικά κιουνεφέ σε τηγανάκι ή σε πυρίμαχα σκεύηή σε ταψί .
Η διαδικασία που ακολουθεί είναι ίδια για όλα:
Σ’ ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά (να μην κάψει).
Αλείφουμε ένα μικρό τηγάνι ή πυρίμαχα φορμάκια ή ταψί με λίγο βούτυρο, παίρνουμε μια μικρή τούφα κανταΐφι, την απλώνουμε στο σκεύος και την πιέζουμε πολύ καλά ώστε να γίνει επίπεδη και να πάρει το σχήμα του σκεύους.
Μ’ ένα πινέλο τη ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο, ώστε να βραχεί ελαφρώς.
Χτυπάμε το τυρί με το μίξερ χειρός ή με αυγοδάρτη, ώστε να μαλακώσει και να γίνει σαν κρέμα, παίρνουμε από το μείγμα αυτό και το απλώνουμε πάνω στο κανταΐφι. Σκεπάζουμε με το ξυσμένο κανταΐφι, έτσι ώστε να μη μένουν κενά.
Πιέζουμε το κιουνεφέ με την παλάμη πολύ καλά ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο επίπεδο και συμπαγές.
Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο με το πινέλο και βάζουμε το γλυκό για μισή ώρα στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.
Ψήνουμε το κιουνεφέ σε μεγάλο ταψί (30×40 εκ.30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά τους Θα το ψήσουμε στους 160οC για 45 λεπτά και θα το σιροπιάσουμε με ζεστό το σιρόπι.Πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγνης .

Συνταγή πού φτιάχνω πάντα είναι από τον Στέλιο Παρλιάρο
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ