Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Γιαουρτόπιτα σιροπιαστή !!!


Υλικά
400 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 gr ηλιέλαιο
300 gr ζάχαρη
4 αυγά
500 gr γιαούρτι στραγγιστό
5 βανίλιες
2 φακ. Μπέικιν  παουντερ

Χτυπάμε με το σύρμα σ ένα μπολ το ηλιέλαιο και την ζάχαρη, μετά προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, τις βανίλιες και το αλεύρι με το μπέικιν.
 Αδειάζουμε το μείγμα σένα μεγάλο πυρέξ και ψήνουμε στους 180° για 40-45 λεπτά.....

Για το σιρόπι

2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Το βράζουμε για 10 λεπτά

Σιροπιάζομαι με χλιαρό σιρόπι και ζεστό το γλυκό.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou--ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ποντιακά ωτία !!!


Υλικά
3 αυγά
1 κούπα και λίγο ζάχαρη
μισή κούπα λάδι
2 βανίλιες
1 μπέικιν
2 γιαούρτια
1 κιλό περίπου αλεύρι




Χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά να γίνει μία ζύμη να μην κολλάει ανοίγουμε φύλλο κάνουμε ρόμβους ανοίγουμε μία τρύπα στην μέση και περνάμε την μία άκρη μέσα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι στην αρχή και μετά χαμηλώνουμε. Καλή επιτυχία!!
Σερβίρουμε και με σοκολάτα !!!

Ελευθερια Παπα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χταπόδι ξυδάτο με δαφνόφυλλα και μπαχάρια !!!

Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα το αφήνουμε να απορροφήσει όλα τα υγρά του... το σβήνουμε με λίγο ξύδι...ρίχνουμε
1/2 ποτ νερού κρασί
1 ποτ νερού νερό
1/2 ποτ νερού λάδι
3 δαφνόφυλλα
3-4 μπαχάρια


Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά δεν ξανά βάζουμε νερό..... Τέλος το βγάζουμε από την φωτιά αφού είναι έτοιμο να το καρφώνουμε με το πιρούνι και να λιώνει... Το κόβουμε κομμάτια ρίχνουμε πάνω ξύδι και ρίγανη και σερβίρουμε...όσο μένει στο ψυγείο τόσο ωραιότερο γίνεται..!!

Gogo Samiou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ=ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμη Καρυδόπιτα με σοκολάτα !!!




Υλικά
1 φλ. Ηλιέλαιο
1 1/2 φλ. ζάχαρη
2 φλ. καρύδια
4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. Χυμό πορτοκάλι
1/2 φλ. Κονιάκ
1/2 κουτ. γλ. κανέλα
1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
3 κουτ. γλ. μπέικιν
1 κουτ. γλ. σόδα

Για το σιρόπι:
250 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
Σιρόπι σοκολάτας παχύρρευστο

Για την επικάλυψη:
250 γρ. κουβερτούρα
4 κ.σ. ηλιέλαιο

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα βάζουμε σένα ταψί και ψήνουμε στους 180° για περίπου 40 λεπτά στον αέρα.

Για το σιρόπι:
Βάζουμε όλα τα υλικά σένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 2-3 λεπτέ... σιροπιάζομαι το γλυκό μόλις βγει απόν τον φουρνο.... το σιρόπι να' ναι χλιαρό....

Για το γλάσσο:
'Λιώνουμε την σοκολάτα με το ηλιέλαιο και το απλώνουμε πάνω στο γλυκό.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμο κέικ Μανταρινιού !!!



ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΟ ΝΗΣΤΊΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ!!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
200 γραμμάρια ζάχαρη,
120 ηλιέλαιο,
μισή κούπα πολτός μανταρίνι(περίπου 2 μανταρίνια)
350 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα,
χυμό μισό λεμονιού,
μισό κουταλάκι γλυκού σόδα!

Κόβουμε τα μανταρίνια στην μέση,βγάζουμε κουκούτσια,ίνες,και τα πολτοποιούμαι στο μούλτι!
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα ζάχαρη,λάδι!
Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο πάρα μα πάρα πολύ απαλά ανακατεύοντας με σπάτουλα πλαστική!
Σε ένα ποτήρι βάζουμε το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε μέσα την σόδα με γρήγορη κίνηση γιατί αφρίζει το ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύουμε απαλά πάρα πολύ απαλά!
Το τοποθετούμε σε λαδωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!!!
Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε 20 λεπτά πρώτου ξεφορμάρομαι!!!!!
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Εάν θέλουμε το περνάμε με μαρμελάδα μανταρίνι,πασπαλισμένο με καρύδα,η κάνουμε γλάσο μανταρινιών!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Πατατοκεφτέδες !!!


Υλικά
1 κιλό πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 αυγά
Λίγη φρυγανιά
Κύμινο
Σκληρό τυρί περίπου 200γρ
Ρίγανη
Αλάτι πιπέρι


Βράζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά αφού τις λιώσουμε ζεστές ανακατεύουμε όλα τα υλικά πλάθουμε μπαλάκια αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΗ ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουλουράκια νηστίσιμα !!!




Υλικά
1 Βιτάμ
1φλ.τσαγιού αραβοσιτέλαιο
1 φλ.τσαγιού ζάχαρη
1φλ.καφέ ρετσίνα
1 κουταλάκι baking


Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει  ώστε να έχετε μια εύπλαστη ζύμη περίπου ένα πακέτο
σουσάμι για πασπάλισμα.


Χτυπάω Βιτάμ και λάδι με ζάχαρη
Ρίχνω  ρετσίνας μπέικιν  σουσάμι κι αλεύρι να γίνει μία ζύμη  .
Κάνω μπαλάκια και σ ένα πιατάκι έχων το σουσάμι και τα βουτώ .
Βάζω σε  ταψί με λαδόκολλα και ψήνω στους 180.Προσοχή δεν παίρνουν πολύ χρώμα.

ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΗ-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ