Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Μπαλίτσες τηγανοψωμάκια με κιμά !!!


Δαγκωνιά και απόλαυση !!! Δοκιμάστε τα !!!


Υλικά
Για την γέμιση

    Κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ  
    Κιμάς χοιρινός 200 γρ  
    Τυρί φέτα 200 γρ  
    Αλάτι-πιπέρι
    Κρεμμύδια 2 μεγάλα ψιλοκομμένα  
    Ελαιόλαδο για σοτάρισμα  

Για την ζύμη

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γρ  
    Αλάτι 1 κοφτή κουταλιά σούπας  
    Ζάχαρη 1/2 κουταλάκι γλυκού  
    Ξηρή μαγιά στιγμής 2 φακελάκια
    Νερό 2 1/2 κούπες χλιαρό
    Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα  

.
Οδηγίες

Ξεκινάμε να φτιάξουμε την γέμιση σοτάροντας με λίγο ελαιόλαδο τον κιμά μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να ασπρίσουν και να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
Αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος προσθέτουμε την φέτα τριμμένη.
Κατεβάζουμε από την φωτιά κι αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι ,την μαγιά, το αλάτι και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Βάζουμε την ζύμη σε ένα σκεύος που το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και την αφήνουμε εκεί σκεπασμένη για 60 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού. Με τον πλάστη τα ανοίγουμε σε στρογγυλά ζυμαράκια.
Βάζουμε στο καθένα από ένα κουταλάκι γλυκού γέμιση και το κλείνουμε καλά σαν πουγκάκι. Έπειτα τα πατάμε από πάνω με το χέρι μας προσεκτικά, για να αποκτήσουν σχήμα τηγανόψωμου. Βάζουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι να κάψει και ξεκινάμε να τα τηγανίζουμε λίγα λίγα, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε ζεστά.

από Άννα- .chefoulis


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπουγάτσα κρέμα !!!


Άντε και μια κρέμα μπουγάτσα που ξετρελαίνει τα παιδιά και πάνε με χίλια στην κουζίνα!!!

Υλικά

2 πακέτα φύλλο μπουγάτσας
400 γρ βούτυρο αγελάδας
2 λίτρα γάλα
10 κουτάλια της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1+1/2 κούπα ζάχαρη λευκή ή και λιγότερη αν θέλετε
4 μεγάλα αυγά
1 κουταλι σούπας βανίλια σε σταγόνες η σε σκόνη η και φρέσκια τόσο το καλύτερο
1 κουταλι της σούπας αλεύρι ή corn flower
100γρ άχνη ζάχαρη
κανέλα 5 με 6 ξυλάκια κανέλας






Απλώνουμε τα φύλλα στο τραπέζι και λιώνουμε το βούτυρο.
Ρίχνουμε το γάλα μέσα στην κατσαρόλακαι σε σιγανή φωτιά και αφήνουμε λίγο γάλα σε ένα μπολ όπου ρίχνουμε το σιμιγδάλι και την ζάχαρη,αλεύρι και λίγο νερό.
Ανακατευουμε τα υλικά και μετά χωρίζουμε από τα αυγά τα ασπράδια και κροκάδια .όταν ζεσταθεί λίγο το γάλα αδειαζουμε μέσα το μπόλ με το υπολοιπο μείγμα και ανακατεύουμε ως ότου πάρει βράσει η κρέμα μας.
Κλεινουμε το μάτι και βάζουμε την κατσαρόλα σε ένα δροσερό σημείο και ανακατεύουμε.


Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια και τα κροκάδια και μετά ρίχνουμε λίγη κρέμα μέσα στο μπολ με τα αυγα και ανακατεύουμε ,μετά τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με την κρέμα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια αλειφουμε με βούτυρο το ταψί και βάζουμε ένα ένα τα φύλλα από το πρώτο πακέτο και τα βουτυρωνουμε συγχρόνως.
Τριβουμε λίγα ξυλάκια κανέλας και την βανίλια μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε όλη την κρέμα μέσα στο ταψί.
Παρακάτω συνεχίζουμε με το δεύτερο πακέτο φύλλων με τον ίδιο ρυθμό μέχρι και το τελευταίο φύλλο.
Τέλος κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα 30 με 40 λεπτά Καλή επιτυχία σε όσους την δοκιμάσουν !!

Αικατερίνη Σαρικεχαγιά‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτσα η διαφορετική !!!


 Για τους μερακλήδες της ουζοκατάστασης μια ""ΠΙΤΣΑ""διαφορετική!!
Διαφορετική στη γεύση !!!

Για τη ζύμη:
1 νωπή μαγιά
1 κούπα ζεστό νερό
1/2 κούπα κρύο νερό
1 κ.σ.αλάτι
1/2 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 αυγό
Αλεύρι όσο πάρει


Ολα τα υλικά μαζι ζυμώνω και αφήνω να ξεκουραστεί  καμιά ωρίτσα!!


Για τη γέμιση:
Σε ένα σκεύος σιγοβράζω τη βάση της γέμισης την σάλτσα την ντομάτα...κρεμμύδι...σκόρδο..θυμάρι...δυόσμος...βασιλικό..ρίγανη..αλάτι..πιπέρι..
ζάχαρη..
Ανοίγω τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί..
Απλώνω τη σάλτσα..
Έπειτα στρώνω το κίτρινο τυρί (κασέρι)..Μπέικον...μανιτάρια...πράσινη πιπεριά και παστουρμά!!
ΠΡΟΣΟΧΗ τον παστουρμά παν τα κάτω από τα τυριά γιατί ξεροψήνεται στο πι κ φι..
Προθερμασμένος φούρνος στους 220° πάνω κάτω με αέρα....(ο χρόνος ; αναλόγως τον φούρνο)
Δοκιμάστεεεε !!!

Κυριακή Ταμ- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τούρτα λεμονιού δροσερή !!!!



ΣΠΕΣΙΑΛ ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ!!!
Παίρνουμε 10 γραμμάρια ζελατίνη και την βάζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό.
Στην συνέχεια χτυπάμε 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε 300 γραμμάρια γιαούρτι λεμόνι με 200 γραμμάρια τυρί Φιλαδέλφεια, 100 γραμμάρια ζάχαρη,ξύσμα λεμονιού.
Ενσωματώνουμε σε αυτό το μείγμα την χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Στην συνέχεια βάζουμε στο μπρίκι το χυμό δυο λεμονιών και στήβουμε της ζελατίνες από το κρύο νερό και της τοποθετούμε μέσα στο μπρίκι με το χυμό λεμονιού το.ζεσταίνουμε λίγο στο μάτι και το ρίχνουμε στην κρέμα.
Αφήνουμε στην άκρη την κρέμα.
Συνεχίζουμε για να φτιάξουμε και άλλη κρέμα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό 2 λεμονιών,
100 ml χυμό πορτοκαλιού φρέσκου,70 γραμμάρια ζάχαρη,15 γραμμάρια κορν φλάουρ,
Το ανακατεύουμε στην φωτιά να πήξει.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Παίρνουμε τσέρκι 28 cm και τοποθετούμε μέσα κομμάτια κέικ,τα οποία σιροπιάζομαι με σιρόπι κομπόστας όχι πολύ ,ρίχνουμε την κρέμα που κάναμε με την κρέμα.γάλακτος στην συνέχεια την κρέμα λεμονιού!Διακοσμούμε με σοκολάτα κουβερτούρα!

Tzeni Tsanaktsidou‎ Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιουβαρλάκια αβγολέμονο !!!




Εύκολο καθημερινό φαγάκι που αγαπούν μικροί μεγάλοι !!!

Υλικά 4-6 μερίδες

500 γραμ κιμά
1/2 φλ.τσαγιού ρύζι Καρολίνα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοτριμμένα
3/4 φλ τσαγιού ελαιόλαδο
1  ματσάκι μικρό άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο μικρό ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα χοντρές ροδέλες
αλάτι-πιπέρι
λίγο αλεύρι
1 αβγό

Αβγολέμονιο

1 κουτ κοφτή σούπας  αλεύρι
1 ή 2 αβγά
λεμόνι χυμό φρέσκο




Τι κάνουμε
Ρίχνουμε σε μπολ τον κιμά προσθέτουμε το ρύζι τα κρεμμύδια το αβγό τα αρωματικά και 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε το μείγμα ώσπου να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
Πλάθεται μικρά μπαλάκια τα αλευρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Βάζετε σε μία κατσαρόλα 7 φλ.νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο προσθέστε και τα καρότα και αφήστε το να βράσει σε δυνατή φωτιά.



Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε στην κατσαρόλα τα γιουβαρλάκια .
Χαμηλώνετε την φωτιά σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά .
Στον χρόνο αυτόν μαγειρέματος προσθέστε 3 κουταλιές σούπας ρύζι μέσα στο φαγητό και μαγειρέψτε για άλλα 15 με 20 λεπτά.




Στο μεταξύ ετοιμάζετε το αβγολέμονο βάζοντας χυμό λεμονιών αβγό ή αβγά και την κουταλιά αλεύρι στο μούλτι .
Χτυπήστε τα καλά και άφοβα ρίξτε το μέσα στην σούπα κουνώντας λίγο την κατσαρόλα πέρα δώθε δεν κόβει ΠΟΤΕ !
Τα γιουβαρλάκια τρώγονται ζεστά πασπαλισμένα προαιρετικά με ψιλοκομμένο άνηθο ή φυλλαράκια δυόσμου.Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

* Eγώ τρίβω και 1 καρότο μέσα στο μείγμα του κιμά και ζυμώνω .

Τυροπιτάκια πανεύκολα !!!!



Τυροπιτάκια πανεύκολα που τα ξέρετε όλοι!!! Ας τα ξαναθυμηθούμε να τα φτιάξουμε !!!

Ζύμη:
1 αλεύρι που φουσκώνει φαρίν απ
1 γιαούρτι αγελαδινό
3/4 κουπάκι ( του γιαουρτιού) ελαιόλαδο
1/4 κουπάκι ( του γιαουρτιού) χυμό πορτοκάλι
Αλάτι

Γέμιση:
1)Φέτα, ανθότυρο, ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένο μανιτάρι, αλάτι, πάπρικα καπνιστή.
2)γαλοπούλα, τσένταρ, μανιτάρι, πιπεριά Φλωρίνης.




Κάνουμε την ζύμη με όλα τα υλικά μαζί, ανοίγουμε στρόγγυλα και βάζουμε την γέμιση.
Από πάνω έβαλα αυγό, σουσάμι, κεφαλοτύρι.
Έψησα 180 μέχρις να ροδίσουν.

Afroditi Karampina - οι χρυσοχερες -ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cookies με σοκολάτα και γέμιση Μερέντας !!!




ΥΛΙΚΑ για 20 μεγάλα τεμ

120 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική η 1/2 Κούπα ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις η 1,1/2 κούπες αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας ή σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια η τρούφα!!
150 γρ. μερεντα!!




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί.

Σε ένα μπολ τοποθετείτε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει καλά το μείγμα.

Αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτετε στο μπολ σταδιακά, λίγη ποσότητα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνεται πλήρως.




Τέλος προσθέτετε και τις σταγόνες ή τα κομματάκια κουβερτούρας η την τρούφα και τα ανακατεύετε με σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν.

Βουτυρώνετε ελαφρώς τα χέρια σας κάθε φορά
Παίρνετε μια αρκετά μεγάλη κουταλιά της σούπας ζύμης σαν ένα μικρο μανταρίνι την οποία πιέζετε στη παλάμη σας για να ανοίξει σαν μια στρογγυλή μικρή πιτούλα.!!μπορεί στην αρχή να μοιάζει πως κολλάει η ζύμη στα χέρια σας..όμως αν θα λαδώσετε τα χέρια σας μετά θα είναι ένταξη!!!


Τοποθετείτε στο κέντρο της 1 κουταλιά σούπας μερέντα και με απαλές κινήσεις των δαχτύλων σας διπλώνετε τη ζύμη έτσι ώστε να καλυφθεί τελείως και “θωρακιστεί” η μερέντα .!!Ψήνετε μόνο 10 λεπτά και τα βγάζετε απο το φούρνο..Στην αρχή είναι μαλάκα!!!τα αφήνετε άλλα 10 λεπτά έξω για να σφίξουν και μετά τα τοποθετείτε σε μεταλλικό κουτί!!!

Gogo Samiou-οι χρυσοχερες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ