Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Σπέσιαλ Εκμέκ !!!



Παίρνουμε μισό κιλό κανταΐφι και το ανοίγουμε πολύ καλά στο ταψί μας,.
Ρίχνουμε πάνω 150 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό λιωμένο το ανακατεύουμε καλά ,το ισιώνουμε και το ψήνουμε να ροδίσει.
Το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά.

ΣΙΡΟΠΙ:
2 νεροπότηρα νερό
2 νεροπότηρα ζάχαρη,μισό λεμόνι τον χυμό του.
Βράσιμο να δέσει.
Σιροπιάζομαι κρύο κανταΐφι χλιαρό σιρόπι.

ΚΡΕΜΑ:
Μισό κιλό γάλα,
2 κουταλιές της σούπας.ζάχαρη,
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
1 βανίλια,
2 κρόκους αυγών,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.

Ζεσταίνουμε.γάλα με την ζάχαρη,και ρίχνουμε διαλυμένα κορν φλάουρ,αλεύρι τα οποία διαλύσαμε σε λίγο γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε βούτυρο,κρόκους,βανίλια.
Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
 Όπως είναι σιροπιασμένο το κανταΐφι προσθέτουμε.απαλά μέσα στο κανταΐφι την κρέμα και το ανακατεύουμε απαλά πολύ απαλά να μην λασπώσει.
Επάνω με προσοχή σαντιγί και μπόλικο καρύδι,η αμύγδαλο ψιλοκομμένο!!!

 Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπουρεκάκια με φέτα και ντομάτα !!!


Υλικά
1 πακ. Φύλλο κρούστας
400 gr φέτα
200 gr ρεγκάτο
3 αυγά
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια ( μόνο την σάρκα)
Πιπέρι

Θρυμματίζουμε την φέτα σε μια λεκανίτσα.
Προσθέτουμε το τριμμένο ρεγκάτο, τα αυγά, τις ντομάτες και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα χωρίζουμε κάθετα σε 4 λωρίδες.
Βάζουμε λίγη γέμιση σε ένα φύλλο, γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα για να κλείσουμε την γέμιση να μην μας χυθεί, και τυλίγουμε.

Επαναλαμβάνουμε με όλα τα φύλλα , τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε ένα ταψίμε λαδόκολλα τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180° στον αέρα για 20-25 λεπτά.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou-Οι χρυσοχέρες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκμέκ Σπέσιαλ !!!!!


Παίρνουμε μισό κιλό κανταΐφι και το ανοίγουμε πολύ καλά στο ταψί μας,.
Ρίχνουμε πάνω 150 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό λιωμένο το ανακατεύουμε καλά ,το ισιώνουμε και το ψήνουμε να ροδίσει.
Το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά.

ΣΙΡΟΠΙ:
2 νεροπότηρα νερό
2 νεροπότηρα ζάχαρη,μισό λεμόνι τον χυμό του.
Βράσιμο να δέσει.
Σιροπιάζομαι κρύο κανταΐφι χλιαρό σιρόπι.

ΚΡΕΜΑ:
Μισό κιλό γάλα,
2 κουταλιές της σούπας.ζάχαρη,
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
1 βανίλια,
2 κρόκους αυγών,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.

Ζεσταίνουμε.γάλα με την ζάχαρη,και ρίχνουμε διαλυμένα κορν φλάουρ,αλεύρι τα οποία διαλύσαμε σε λίγο γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε βούτυρο,κρόκους,βανίλια.
Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
 Όπως είναι σιροπιασμένο το κανταΐφι προσθέτουμε.απαλά μέσα στο κανταΐφι την κρέμα και το ανακατεύουμε απαλά πολύ απαλά να μην λασπώσει.
Επάνω με προσοχή σαντιγί και μπόλικο καρύδι,η αμύγδαλο ψιλοκομμένο!!!

 Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Επιδόρπιο στο λεπτό !!


Ένα υπέροχο και δροσερό επιδόρπιο σαν παγωτό αλλά δεν είναι. .. γίνεται με κατεψυγμένες μπανάνες κακάο και λίγο γάλα.

Υλικά

4 ώριμες μπανάνες κομμένες ροδέλες να  έχουν παγώσει στη κατάψυξη.
 1/2 φλιτζάνι γάλα ( εγώ έβαλα γάλα καρύδας)
2 κουταλιές τις σούπας κακάο
 1/2 κουτάλι σούπας εκχύλισμα βανίλιας.

Εκτέλεση
Τα ρίχνεις όλα μέσα στο μπλέντερ ή μούλτι και όσο ανακατεύονται γίνεται σαν παγωτό....Αδειάζεις σε μπολ και σερβίρεις με ότι θέλεις.... τόσο εύκολο ... Έτσι δεν πετάμε ούτε τις γινομένες μπανάνες μας....!!!!
Νatasha Limberopoulou

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Μηλόπιτα με καστανή ζάχαρη !!


 Συνοδεύει και το καφεδάκι μας !!

Mερίδες: 10
Υλικά συνταγής

    5 μήλα
    250 γραµµ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη ακατέργαστη
    5 αυγά
    1 φλ. τσαγιού γάλα
    2 κ.σ. κονιάκ
    1 βανίλια
    1/2 κ.γλ. κανέλα
    1 πρέζα αλάτι
    1/2 φλ. τσαγιού καρύδι χοντροκομμένο
    1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες
    500 γραµµ. Φαρίνα
    1 κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι µε το μπέικιν πάουντερ. Θα χρησιμοποιήσουμε µία μεγάλη φόρμα δακτυλίδι µε αποσπώμενη βάση ή ταψάκι 30 εκ. Με 2 κ.σ. γεμάτες από το συνολικό βούτυρο αλείφουμε ένα παχύ στρώμα στη βάση του ταψιού και λίγο στα πλαϊνά. Πασπαλίζουμε τη βάση του ταψιού µε την καστανή ζάχαρη.

Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Στρώνουμε κυκλικά στη βάση του ταψιού φέτες µήλου. Χωρούν περίπου 3½ μήλα. Σε μπολ κόβουμε τα υπόλοιπα μήλα σε καρέ και τα ραντίζουμε µε το κονιάκ. Τα πασπαλίζουμε µε κανέλα.

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη µε το βούτυρο για 5΄-6΄, να αφρατέψει και να φουσκώσει το μείγμα. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά στο βούτυρο. Προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα, το αλάτι. Ρίχνουμε το γάλα, τα ψιλοκομμένα μήλα και λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι. Τέλος βάζουμε τις σταφίδες και το καρύδι.

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε στους 170 °C, σε προθερµασµένο φούρνο, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να σταθεί 10΄ και αναποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα.
Την φτιάχνω συχνά και γίνετε ανάρπαστη με συνταγή από Αργυρώ  Μπαρμπαρήγου
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και κρέμα !!!



ΥΛΙΚΑ:

    1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
    500 γρ. στραγγάτο γιαούρτι 7% λιπαρά
    250 ml πλήρες φρέσκο γάλα (1 κούπα)
    100 γρ. ζάχαρη (7 κουταλιές της σούπας)
    50 g κορν φλάουρ (5 κουταλιές της σούπας)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    Τοποθετούμε όλα τα υλικά (εκτός από τα μπισκότα) σε μια κατσαρόλα. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει η κρέμα.
    Απλώνουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί (26x34cm). Aπλώνουμε πάνω τους την κρέμα γιαουρτιού και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
    Σπάμε τα μπισκότα που περίσσεψαν και γαρνίρουμε την κρέμα. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο. Αφού κρυώσει καλά, το κόβουμε σε μερίδες και το σερβίρουμε σκέτο ή με ποικιλία μαρμελάδων.
    

timageireveis.blogspot.gr

Κοτόπουλο μπουκιές παναρισμένες στο φούρνο !!


Αγαπημένο φαγητό ,αρέσει σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδάκια !!

Υλικά

 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές λίγο μεγάλες
1 κούπα αλεύρι
2 κούπες φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Πλένουμε και στραγγίζουμε τις μπουκιές ,τις αλατοπιπερώνουμε .
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά μαζί με μία κουταλιά λάδι και ελάχιστο αλάτι.
Σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ρίχνουμε την φρυγανιά μαζί με την παρμεζάνα και ανακατεύουμε .
Σε άλλο κομμάτι αλουμινόχαρτο βάζουμε το αλεύρι ,
[Αλουμινόχαρτο σας λέω για να μην πλένουμε πολλά ]
Κυλάμε τις μπουκιές πρώτα από το αλεύρι  τινάζοντάς τες  λίγο,μετά βουτιά στο αυγό και τέλος κυλάμε τσο μείγμα φρυγανιάς παρμεζάνας .
Τώρα η τα τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο η για πιο υγιεινά καλύπτουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα το περνάμε με λάδι σε όλη την επιφάνειά του και τοποθετούμε τις μπουκιές στην σειρά ψήνοντας στούς 200 βαθμούς εώς ότου πάρουν το γνωστό χρυσοκίτρινο χρώμα  περίπου 30 με 35 λεπτά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη παρμεζάνα συνοδεύουμε η με σαλάτα η με πατατούλες τηγανιτές  Καλή όρεξη !!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ