Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Κρουασανάκια με μερέντα !!!



Υλικά

400γρ αλεύρι
1 κεσεδάκι γιαούρτι(220γρ)
1 φακελάκι μαγιά
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
100γρ μαργαρίνη
1 αυγό και λίγο αλάτι.





 Εκτέλεση

 Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει Βάζοντας όλα τα υλικά
. Χωρίζουμε το ζυμάρι μας στα δυο και ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο δυο στρογγυλά φύλα.
Κόβουμε το κάθε φύλο μας στα 4 σχηματίζοντας ένα σταυρό και μετά διαγώνια σε 8 τριγωνικά κομμάτια.
Βάζουμε στην άκρη κάθε κομματιού από ένα κουταλάκι γεμάτο μερέντα το ρολάρουμε και γυρίζουμε τις άκρες για να δώσουμε το σχήμα του κρουασάν. Βάζουμε τα κρουασάν μας σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170-180! Καλή Επιτυχία !!

Eva Triantafilidou-ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουρκουμπινάκια του λεπτού τραγανά & αφράτα!!


 Ετοιμάζονται αμέσως ,είναι τραγανά και πεντανόστιμα !Το μόνο μειονέκτημά τους είναι ότι ..εξαφανίζονται αμέσως !!!!!
Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα
μέλι
κανέλα
καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα





Εκτέλεση
Ανοίγουμε την σφολιάτα που συνήθως είναι 2 φύλλα.
Με τον πλάστη το δουλεύουμε ελαφρώς να λεπτύνει λίγο.
Τυλίγουμε σε πολύ σφιχτό ρολό και τέλος με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ρολάκια πάχους 2 εκατοστών.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι βαθύ μπόλικο λάδι να κάψει και τα ρίχνουμε μέσα Ανακατεύουμε με τρυπητή κουτάλα ΜΟΝΟ όταν τα δούμε και αρχίζουν να χρυσίζουν .







Μόλις πάρουν το χρώμα που βλέπετε στις φωτογραφίες τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό  λάδι.
Μετά από λίγο τα βάζουμε σε λίγο βαθιά πιατέλα τα περιχύνουμε με μέλι το οποίο έχουμε αραιώσει με λίγο χλιαρό νεράκι [να είναι παχύ αλλά όχι πολύ ]

και πασπαλίζουμε προαιρετικά με κανέλα!!Είναι υπέροχα !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Προφιτερόλ του πεντάλεπτου !!!!


Ενα πεντανόστιμο γλυκό που γίνετε αμέσως Προφιτερόλ στο τσάκ μπάμ.!!! Για όποια περίσταση

Υλικά
3 συσκευασίες μικρές κρουασανάκια με γέμιση κρέμα μιλφέι,η σοκολάτα
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σκόνη γεύση μιλφέι 170 γραμ
750 γραμ.κρύο γάλα
1 φακελάκι γκαρνί σαντιγί σε σκόνη+ το γάλα που γράφει στην συσκευασία για να ετοιμαστεί.


Για την γκανάζ σοκολάτας
125 γραμ σοκολάτα μαύρη
125 γραμ,σοκολάτα γάλακτος
150 γραμ εβαπορέ η πλήρες φρέσκο γάλα
1 κουτ σολυπας μαργαρίνη
1 κουτ.σούπας κονιάκ προαιρετικά




Εκτέλεση
Κόβω τα κρουασανάκια στην μέση και τα μοιράζω σε μπολάκια [περίπου 12 μπολάκια]
Χτυπάω την κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφέι με τα 750 γραμ κρύο γάλα να γίνει αφράτη κρέμα'
Χτυπάω χωριστά την σαντιγί.
Ενώνω την σαντιγί με την κρέμα  χτυπώντας καλά.
Μοιράζω την κρέμα επάνω από τα κρουασανάκια [αν θέλετε ανακατέψτε την κρέμα με τα κρουασανάκια και μετά μοιράστε τα σε μπολάκια]



Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω σε πολύ χαμηλή φωτιά  όλα τα υλικά για την γκανάζ εκτός από το κονιάκ το οποίο προσθέτω στο τέλος.
Αφηνω να κρυώσει καλά και να πήξει λίγο και την μοιράζω επάνω από τα
μπολάκια.
Γαρνίρω όπως θέλω .




Αν θέλετε να γαρνίρετε με σαντιγί θα χρειαστείτε άλλο 1 φακελάκι γκαρνί
Αλλιώς πασπαλίστε με φλούδες σοκολάτας γάλακτος ,η τρούφα ,η ξηρούς καρπούς.
Είναι καταπληκτικό και με βγάζει ασπροπρόσωπη κάθε φορά που το φτιάχνω !!
Σημείωση
Αν δεν θέλετε να βάλετε το γλυκό σε μπολάκια μοιράστε το σε 2 ταψάκια μιάς χρήσεις μικρά.Την συνταγή την είδα από την Σόφη Τσιώπου

Dimitra  Dkv οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η πιό εύκολη μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο !!!



 Υλικά

1/2 πακέτο μακαρόνια βρασμένα η ότι μας έχουν περισσέψει
λίγη φαρίν απ
3 αυγά
250 γραμ φέτα
1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι -πιπέρι
1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κούπα φαρίν απ αλεύρι
1 κουτί γάλα εβαπορέ το μεγάλο  μέγεθος αδιάλυτο
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
πασπάλισμα με πεκορίνο Αμφιλοχίας για το τέλος


Εκτέλεση
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και το πασπαλίζουμε με φαρίν απ.
Ρίχνουμε 250 γραμ μακαρόνια βρασμένα η αν μας έχουν περισσέψει  από την προηγούμενη μέρα,χτυπάμε τα 3 αυγά με την φέτα το κεφαλοτύρι  το αλατοπίπερο το μπέικιν την φαρίν απ και το εβαπορέ αδιάλυτο.
Περιχύνουμε πάνω από τα μακαρόνια και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο
Ψήνουμε για μισή ώρα στους 180 βαθμούς για μισή ώρα όπως το σουφλέ.
Σβήνουμε το φούρνο και βγάζουμε το ταψί μας.
Ρίχνουμε  από πάνω το στραγγιστό γιαούρτι και με ένα κουτάλι το απλώνουμε να πάει παντού σε όλη την επιφάνεια .



Ξαναβάζουμε στο ζεστό φούρνο  το ταψί για 15 λεπτά.
Βγάζουμε την ζεστή μακαρονόπιτα και πασπαλίζουμε με το πεκορίνο Αμφιλοχίας -όπως είναι ζεστή η μακαρονόπιτα λιώνει το τυρί και είναι σαν σουφλέ ,
Τρώγεται ζεστή ,Καλή επιτυχία !!


Τριανταφυλλένια Λένια
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μηλόπιτα το κάτι άλλο !!!!




Ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο κέικ με μήλα που φτιάχνω πυκνά συχνά,γιατί το λατρεύω.Βγαίνει μαλακό και μελωμένο σαν σιροπιαστό!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1 κούπα σπορέλαιο
5 αυγά
2 βανίλιες
500 γρ.φαρίνα που φουσκώνει
σιρόπι καραμέλας για το σερβίρισμα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ
5-6 μήλα καθαρισμένα σε κυβάκια
1 κ.γ κοφτό κανέλα σκόνη
ξύσμα ενός λεμονιού
4 κ.σ κονιάκ
2 κ.σ ζάχαρη





ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σ'ένα μπολ ρίχνω τα μήλα με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύω.
-Σ'ένα άλλο μπολ ρίχνω τα 5 πρώτα υλικά για το κέικ και ανακατεύω με σύρμα.Προσθέτω το αλεύρι,ανακατεύω μέχρι να ενσωματωθεί (δεν χτυπάω πολύ)και τέλος ρίχνω τα μήλα μαζί με τα ζουμιά τους να ανακατευτούν κι αυτά και αδειάζω το μείγμα στο μεγάλο ταψί του φούρνου βουτυρωμένο ή σε 2 μικρότερα όπως έχω κάνει εγώ στις φωτό.
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε πάνω από το μείγμα κουταλιές με μαρμελάδα.
Εγώ βάζω βερίκοκο και φράουλα!
Ψήνω 30 λεπτά περίπου το τσεκάρω με μαχαίρι.
Σερβίρω με σιρόπι καραμέλας.
Όσο κάθεται γίνεται και πιο ζουμερή!!!

Συνταγή Οι λιχουδιες της Σοφης

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Κέικ πολύ πολύ αφράτο μαλακό γευστικό με ζαχαρούχο !!!



ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:
Βάζουμε στο μπολ 1 ζαχαρούχο, γάλα, και 4 αυγά μεσαίου μεγέθους σε θερμοκρασία δωματίου τα ανακατεύουμε με σύρμα και προσθέτουμε 2 βανίλιε
ς και 120 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ κοσκινισμένο.
Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα ταψί,τσέρκι 24 εκατοστών και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς αντιστάσεις για 40 λεπτά.
Διάκοσμούμε με μπόλικο ζαχαρούχο (εάν θέλουμε)!!! ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΟ!!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρεβίθια στον φούρνο ((πλακί))



ΥΛΙΚΆ
350γρ Ρεβίθια
3 χρωματιστές πιπεριές
3 μέτρια κρεμμύδα
1 μεγάλο κολοκύθι
2 μέτριες ντομάτες
1 ντοματάκι κονσέρβα
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
1κσ vegetta -είναι μείγμα πολλών μπαχαρικών 

Εκτέλεση:βάζουμε τα Ρεβίθια από βραδύς στο νερό .
Την επόμενη αλλάζουμε το νερό τα πλένουμε καλά.
Τα βάζουμε να βράσουν καλά μόλις βράσουν όχι να ( λιώσουν...) τα αποσύρουμε.από τη φωτιά.
Εν το μεταξύ ετοιμάζουμε τα λαχανικά τα κόβουμε όλα στο ίδιο μέγεθος και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί προσθέτουμε το Ντοματάκι,το λάδι και ψήνουμε περίπου 40'λεπτα σε μέτριο φούρνο.
Μόλις γίνουν τα λαχανικά προσθέτουμε τα Ρεβίθια μέσα στο ταψί με τα λαχανικά με πολύ λίγο ζουμί περίπου μισό ποτήρι ανακατεύουμε και ψήνουμε για μισή ώρα .
Σας υπόσχομαι είναι πολύ μα πάρα πολύ νόστιμα!! Καλή επιτυχία σε όσους το φτιάξουν!!

Georgia Chatzimanoli-Grimwood ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕς-ΗΔΕς

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ