Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Φανταστικός Γύρος Κοτόπουλο (Σαν αγοραστός) !!!




Φανταστικός Γύρος Κοτόπουλο (Σαν αγοραστός)  !!! - Greek Chicken Gyros

-Υλικά

-1300γρ. φιλέτα κοτόπουλο μπούτι
-400γρ. γιαούρτι
-χυμό από 1 λεμόνι
-160ml ελαιόλαδο
-1 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο
-1 κ.σ. αλάτι
-1 κ.σ. κόλιανδρος
-1 κ.σ. πάπρικα
-1 κ.γ. κύμινο
-1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
-1/2 κ.γ. κανέλα
-1 κ.γ. μαυροπίπερο
-λίγο δενδρολίβανο




ΔΕΙΤΕ την εκτέλεση της συνταγής βήμα -βήμα πατώντας ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=tnzXQ9CKWfs&feature=youtu.be


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Υγρό κέικ σοκολάτας με αφράτη κρέμα πατισερί !!!


ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ--ΤΕΛΕΙΟΟΟ !!!


Υλικά και Εκτέλεση 
Παίρνουμε ένα ταψάκι 26cm βάζουμε μέσα 1 και μισή κούπα αλεύρι,3 κουταλιές της σούπας κακάο,1 κούπα.ζάχαρη,1 κουτάλια της σούπας σόδα,λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε στην συνέχεια 5 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο,3 βανίλιες,1 κουτάλια της σούπας ξύδι,1 κούπα νερό.
Τα ανακατεύουμε και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Κάνουμε και την κρέμα:
1 κιλό γάλα,1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,αραιωμένο σε λίγο από το γάλα,μόλις ζεσταθεί το γάλα με την ζάχαρη ανακατεύουμε και ρίχνουμε το λίγο γάλα με το αλεύρι το κορν φλάουρ ανακατεύομαι συνέχεια ,προσθέτουμε την 1 βανίλια,και χτυπημένους τους 3 κρόκους αυγών,ανακατεύοντας συνέχεια.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά ρίχνουμε τις 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και ανακατεύουμε !!!

 Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σκεπαστές πίτες με αλλαντικά !!!



ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΚΕΠΑΣΤΕΣ ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ..!!

Για το ζυμαρακι μου που πραγματικά είναι μαγικό

1 κουτ της σούπας καλά γεμάτη μάγια,η δυο φακελάκια
1 κούπα χλιαρό νερό
1/2 κούπα λιωμένο Βιτάμ
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη 1 κουτ του γλυκού αλάτι
3,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις--ή μισό μισό με φαρίνα.





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίξτε όλα τα υλικά μαζί ξεκινώντας από την μαγιά ,όπως γράφω τα υλικά με την σειρά Φτιάξτε το ζυμαρακι και αφήστε 20 λεπτά σκεπασμένο.


Πάρτε αρκετή ζύμη στα χέρια σας και ανοίξτε μια λεπτή μακρόστενη πίτα η και στρογγυλές .
Γεμίστε ξεκινώντας πρώτα με τυρί και βάλτε ότι αλλαντικά θέλετε εσείς, μπέικον σαλάμι αέρος και ντομάτα του δίνει ξεχωριστή γεύση,σκεπάστε με μια άλλη πιτα από πάνω και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς να αλείφεται με αυγό στους 200 μέχρι να ροδίσουν!!!

Gogo Samiou-oi χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό με 3 γάλατα !!!


 Υλικά και εκτέλεση.

Χτύπησα 7 αυγά με μισό κιλό αλεύρι ειδικό έτοιμο βανίλιας για 15 λεπτά.
Το τοποθέτησα σε ταψί με λαδόκολλα και το έψησα στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά..
Μόλις το έβγαλα το γύρισα ανάποδα και το τρύπησα παντού με ένα ξυλάκι  από σουβλάκι.
Το ξαναγύρισα στην θέση του και το άφησα να κρυώσει.




Με το σύρμα.χτύπησα για 2 λεπτά 1 ζαχαρούχο γάλα,600 γραμμάρια φυτική κρέμα,800 γραμμάρια φρέσκο γάλα και το έριξαν πάνω στο γλυκό.
Το τοποθέτησα στο ψυγείο για 3 ώρες.
Στην συνέχεια έκανα μια καραμέλα:
Έβαλα στην κατσαρόλα 1 νεροπότηρο ζάχαρη μόλις πήρε χρώμα έριξαν 1 κουτάλια της σούπας βούτυρο ανακάτεψα και έριξα ένα νεροπότηρο νερό ανακάτεψα και τέλος διέλυσα ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ σε λίγο νεράκι και το έριξα και αυτό μέσα οπότε μόλις έπηξε το κατέβασα το άφησα να κρυώσει και το έριξα πάνω!!! Φανταστικό !!!


Συνταγή απο Tzeni Tsanaktsidou‎-Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαριδάκια σπιτικά σαν πακοτίνια !!!!



ΥΛΙΚΑ

200 γρ σκληρό τυρί τσένταρ στο χονδρό μέρος του τρίφτη
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελάδος
1/2 κούπα αλεύρι ανακατεμένο με 3/4 του γλυκού μαγειρική σόδα!!
1 κ σούπας γάλα
λίγο πιπέρι η κόκκινη πάπρικα .





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μούλτι όλα τα υλικά μαζί στο τέλος το γάλα.
Τα αλέθομαι όλα μαζί για λίγο.
Μαζεύουμε την ζύμη την κάνουμε μια μπάλα την αφήνουμε σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια και ρίχνουμε λίγο αλεύρι από πάνω .
Αλευρώνουμε τον πλάστη μας και ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο πάχους μισό εκατοστό!.
Αρχίζουμε να κόβουμε με το μαχαίρι λωρίδες σαν τα πακοτίνια.
Κάνουμε μια τρύπα στην μέση με οδοντογλυφίδα για να μην μας φουσκώσουν.
Τα μεταφέρουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε για 8 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν στους 180..!!


 Gogo Samiou‎ "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Tυροπιτάκια μπαλίτσες !!!



 Σε όλους αρέσουν!!! Τέλεια για πάρτυ,για πικ νικ,για δεκατιανό και συνοδευτικό  !!

ΥΛΙΚΑ
(βγαίνουν περίπου 20 τεμάχια)
1 φαρίνα κόκκινη (500 γραμμ.)
2 αυγά
Ένα κεσεδάκι γιαούρτι
Μισό κεσεδάκι ελαιόλαδο
350 γραμ. φέτα
Λίγο τυρί τριμμένο (ό,τι θέλετε)
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
Λίγο πιπέρι.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι το μείγμα να γίνει ρευστό (να κολλάει λίγο στο χέρι). Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε από πάνω με τον κρόκο του αυγού για να γυαλίζουν.



Αν ο φούρνος είναι αερίου, ψήνουμε στους 160 βαθμούς για μισή ώρα ενώ αν η κουζίνα είναι ηλεκτρική, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.Καλή απόλαυση !!!

Συνταγή από την φίλη ΧΡΥΣΑ ΧΕΡΑΚΙΑ


Ρεβίθια σκέτα ή και με ρύζι !!!


 Χωρίς ξάφρισμα γίνονται φανταστικά !!! Δοκιμάστε τα όπως σας λέω και θα με θυμηθείτε !!!

Υλικά
1 πακέτο ρεβίθια 500 γραμ
2 κρεμμύδια κομμένα λωρίδες
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
λίγο κουρκουμά
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ -εγώ βάζω αλεύρι
χυμό λεμονιού

Για ρεβίθια με ρύζι
1 ποτήρι νερού ρύζι Καρολίνα.





Τί κάνουμε
Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβύθια στο νερό ,και το πρωί τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τα κρεμμύδια μαζί και τα ρεβίθια ,με τα καρότα και σοτάρουμε γυρίζοντάς τα για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε 3 ποτήρια καυτό νερό προσθέτουμε και το πιπέρι τον κουρκουμά τα δαφνόφυλλα σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 3 τέταρτα.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλάτι κι αν χρειάζεται λίγο ακόμα καυτό νερό.

Αν θέλετε προσθέστε κι ένα κύβο κνορ



Μόλις δοκιμάσουμε και έχουν βράσει καλά κι έχει μείνει λίγο ζουμάκι βάζουμε σε ένα μπολάκι το αλεύρι ή το κορν φλάουρ ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού προσθέτουμε και λίγο νεράκι και ανακατεύουμε καλά να διαλυθει.
Το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα κουνώντας την πέρα δώθε κι έτοιμα να τα σερβίρουμε και να τα απολαύσουμε .Καλή όρεξη !!!




Ρεβίθια με ρύζι ή με κριθαράκι ψιλό -εγώ τρελαίνομαι με το κριθαράκι απίστευτη νοστιμιά !!!

Αν σας περισσέψουν ρεβίθια ρίξτε 1 ποτήρι του νερού νερό στην κατσαρόλα μέσα στα ρεβίθια ,προσθέστε και λίγο λάδι αλάτι πιπέρι και μόλις πάρει βράσει προσθέστε το ρύζι και σιγομαγειρέψετε μέχρι να πιεί όλο το ζουμί και να μείνει στεγνό,Προσωπικά είναι πολύ αγαπημένο μου !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ