Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Κοτόπιτα καταπληκτική γεύση !!!




ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο κοτόπουλο
1 κουτί σφολιάτα
5 φέτες ζαμπόν
1-2 μέτρια κρεμμύδια

ΚΡΕΜΑ
4 κοφτές κουτ.σούπας αλεύρι
2 1\2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα φρέσκο
1 κουταλιά σούπας μεγάλη βιτάμ [αν θέλετε]
αλάτι-πιπέρι
4 κουταλιές σούπας τριμμένο τυρί ρεγκάτο,η κεφαλογραβιέρα ,η κασέρι .η γκούντα ,ότι σας βολεύει,μαλακό τυρί να είναι να λιώσει




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Βράζουμε καλά το κοτόπουλο το κρυώνουμε ,το ξεκοκαλίζουμε ,αφού πετάξουμε την πέτσα,και το μαδάμε σε λεπτά ξέφτια με το χέρι.

2  Τρίβουμε στο τρίφτη τα 2 κρεμμύδια ,κόβουμε σε καρεδάκια το ζαμπόν ,και τα ανακατεύουμε μαζί με το κοτόπουλο καλά.Αλατοπιπερώνουμε.




3  Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις γίνει χλιαρό προσθέτουμε το αλεύρι,λίγο αλάτι,λίγο πιπέρι,και ανακατεύουμε συνέχεια ώσπου να πήξει
να γίνει σαν μπεσαμέλ.
Τελευταία προσθέτουμε και 3 κουταλιές τριμμένο τυρί.
4  Ανακατεύουμε το μείγμα με το μαδημένο κοτόπουλο,με την κρέμα
5  Λαδώνουμε ένα ταψί τετράγωνο και στρώνουμε το ένα φύλλο
σφολιάτας.



Στρώνουμε και την γέμιση ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο .
Χαράζουμε πεταχτά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε περίπου 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς πάνω -κάτω ,πρέπει να ροδοκοκκινίσει.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !

Aπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ