Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Καγιανάς ή Στραπατσάδα !!!


Πολύ αγαπημένη καλοκαιρινή παραδοσιακή συνταγή με αυγά ντομάτα !!! Την έφτιαξα με διαφορετικό τρόπο κι έγινε ακόμα καλύτερη με ωραία δεμένη σαλτσούλα για πολλές βούτες !!!!!


Υλικά για 2 μερίδες
2 ώριμες ντομάτες
4 αυγά
λίγα φυλαράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο -προαιρετικά -αλλά δίνει απίστευτο άρωμα και γεύση.
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι-
1/2 κουτ γλυκού ζάχαρη
1/2 κουτ γλυκού κουρκουμά
Εμένα μου αρέσει να ρίχνω και λίγο τυράκι από πάνω τριμμένο !


Σε ένα τηγάνι έβαλα το λάδι.
Επλυνα καλά και ψιλοέκοψα μέσα τις ντομάτες κατ ευθείαν .
Με την ξύλινη κουτάλα έσπαγα την ντομάτα μέσα ενώ μαγειρευόταν κι έγινε οπως την βλέπετε στην φωτογραφία .
Αυτό το σοτάρισμα το έκανα ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά.
Αμέσως μετά πρόσθεσα αλάτι πιπέρι ζάχαρη κουρκουμά και ανακάτευα.


Τέλος  χτύπησα σε μπολ τα 4 αυγά και τα πρόσθεσα και μαγείρεψα μέχρι που ψήθηκε καλά .
Τον κουρκουμά το αλάτι το πιπέρι και την ζάχαρη μπορείτε να τα ρίξετε στο μπολ με τα αυγά και να τα χτυπήσετε ολα μαζί εγώ τα προτιμώ στην ντομάτα για να πάρει ωραία γεύση .





Η  αλλαγή που  δοκίμασα κι έκανε ήταν ότι χρόνια τώρα έτριβα τις ντομάτες τις έβαζα στο τηγάνι και αφού ήπιαν τα υγρά τους έριχνα το λάδι και συνέχιζα την συνταγή ..όμως τώρα έγινε πολύ πιο νόστιμη με πολύ ωραία πεντανόστιμη σαλτσούλα ..ψωμάκι φρέσκο θέλει και φετούλα ..!!
Εβαλα και επάνω σε φέτες του τοστ και την άπλωσα για τα παιδιά ξετρελαθήκανε από την νοστιμιά !!!
ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ