Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Τσιπούρες στο φούρνο με λαδορίγανη!!!


Με τον τρόπο αυτόν οι τσιπούρες παραμένουν μελάτες μαλακές και γίνονται πεντανόστιμες !!!

Υλικά
2 τσιπούρες
αλάτι
πιπέρι
λάδι
ρίγανη
λεμόνι
λίγο κουρκουμά

Πλένουμε καθαρίζουμε τις τσιπούρες -τις πουλάνε κ καθαρισμένες πλέον-
Σε ένα ταψάκι τοποθετώ τις τσιπούρες -όχι πολύ μεγάλο για να ρουφήξουν το ζουμάκι να μην γίνουν ξερές-.
Σε μπολάκι βάζω λεμόνι μπόλικο  ελαιόλαδο  αλάτι πιπέρι ρίγανη και λίγο κουρκουμά και τα  χτυπάω καλά με ένα πιρούνι .
Το ρίχνω επάνω από τα ψάρια και τα γυρνάω να πάρουν από το μείγμα και από τις δυό πλευρές,
Τα ψήνω -εγώ έχω ρομποτάκι -αλλά αν δεν έχετε στο φούρνο όχι στο γκριλ ..και κατά την διάρκεια του ψησίματος να τις γυρνάτε που και που με μία σπατουλίτσα .


Φούρνος προθερμασμένος αέρα στους 180 με 200 βαθμούς .
Οταν ψηθούν και τις σερβίρουμε από πάνω ρίχνουμε λίγο από το ζουμάκι που θα έχει μείνει στο ταψάκι .
Τα χόρτα τα βράζουμε πάντα αφού βράσει το νερό με το αλάτι με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για να μην σκουρύνουν και να παραμείνουν πράσινα .

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ