Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Λαχανοντολμάδες !!!




Λαχανοντολμαδες σήμερα για τους υπόλοιπους και λάχανο βραστό για εμένα σαν χόρτα με μπόλικο λεμονάκι λαδάκι και αλατάκι, δεν ξέρω για εσάς ,άλλα εγώ τρελαίνομαι γι αυτό το πιάτο😋

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ♥️
Υλικά
1 Λάχανο
700 γρ Κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κούπα ρύζι  άσπρο
 Άνηθος
Μαϊντανός
Αλάτι πιπέρι
Λάδι !
2 αυγά
Δυό λεμόνια για το αυγολέμονο

Εκτέλεση !!
Ξεκινάω από το λάχανο πρώτα, κάνω μία τρύπα γύρω-γύρω από το κοτσάνι βαθιά τρύπα και βγάζω το κοτσάνι του, με αυτό τον τρόπο όταν βάλω το λάχανο μέσα στην κατσαρόλα για να βράσει έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνουν τα φύλλα μέχρι και το τελευταίο ένα ένα χωρίς να δυσκολεύομαι!
Χαράσω τα βρασμένα φύλλα στη μέση και αποσύρω τα κοτσάνια, πλάθω μακρόστενο κεφτεδάκι από τα υλικά τα παραπάνω και γεμίζω κάθε φιλαράκι τα τοποθετώ ομοιόμορφα μέσα στην κατσαρόλα, βάζω ένα πιάτο από πάνω και ρίχνω νερό τόσο όσο να σκεπάζει το πιάτο!
Έπειτα ρίχνω και λίγο ελαιόλαδο από πάνω βράζω το φαγητό σε σιγανή φωτιά μέχρι να έχει μέσα περίπου 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό με αποτέλεσμα να μπορέσω να κάνω με αυτό το αυγολέμονο, χτυπώ τα δύο αυγά με τον χυμό από τα λεμόνια, ρίχνω σιγά-σιγά το ζωμό από τους λαχανοντολμάδες φτιάχνω το αυγολέμονο και ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα!

 Συνταγή φωτό από Gogo Samiou -Οι Χρυσοχερες -ηδες

Μπιφτέκια με πατάτες μπέιμπι και σως μουστάρδας!!!


Μπιφτέκια στο σχαροτήγανο με πατάτες μπέιμπι και σως μουστάρδας!!!!
Ποιός θα πει όχι?!!😂💗😍

1 κιλό πατάτες μπέιμπι με τη φλούδα!
Θέλουμε τη φλούδα!
Απλά πλένουμε καλά και τρίβουμε με βουρτσάκι τις πατάτες και βράζουμε να μαλακώσουν .
Τις βγάζουμε απ' την κατσαρόλα κι αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
(Αν θέλουμε για ευκολία βράζουμε κι από την προηγούμενη)

Για τη σως μουστάρδας
3 κ.σ μουστάρδα
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 λεμόνι στιμμένο
Αλάτι , πιπέρι, θυμάρι.
Χτυπάμε στο ραβδομπλέντερ,η μούλτι.

Για τα μπιφτέκια
(Για 4 μεγάλα μπιφτέκια)
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουσκεμένο σε κρασόνερο και στιμμένο )
2 κ.σ δυόσμο φρέσκο
2 κ.σ μαϊντανό φρέσκο
Αλάτι, πιπέρι , ρίγανη
2 κ.σ ελαιόλαδο+
Ελαιόλαδο για επάλειψη

Ζυμώνουμε και πλάθουμε τα μπιφτέκια
Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο σχαροτήγανο απ' τη μια πλευρά πρώτα.
Όταν γυρίσουμε απ' την άλλη τότε ρίχνουμε μέσα και τις πατάτες και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι δεντρολίβανο και θυμάρι!
Κάνουμε μερικά γυρίσματα να σωταριστούν , ψηθούν ελαφρώς και δέσουν τ αρώματα!
Όσο ψήνονται τα μπιφτέκια κι απ' την άλλη δλδ!
Τότε σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε επάνω τη σως μουστάρδας!
Χωρίς ν ανακατεύουμε απλά κουνάμε λίγο το τηγάνι,κι έτοιμο!
Και καλή μας όρεξη!


Εκτέλεση φωτό από Βάνα Ντελή-‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Σοκολατένιο κέικ !!!



Σοκολατένιο κέικ με απίστευτη υφή και γεύση!!!!

Ήθελα να πετύχω ένα σοκολατένιο κέικ με αφράτη υφή!
Ε!..άμα το βάλω σκοπό.. δε μου ξεφεύγει!😂💗




Υλικά για το κέικ
200 γρ.βιτάμ
5 αυγά
2 κούπες τσ. ζάχαρη
400γρ αλεύρι (γ.οχ)
Μισή κούπα τσ. κακάο
Μισή κούπα τσ. ελαιόλαδο
100 γρ κουβερτούρα
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ σόδα
1 κ.γ μπέικιν
2 βανίλλιες
1/2 κούπα τσ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ βραστό νερό




Για το γλάσο
Ζεσταίνουμε μισή κούπα τσ. γάλα εβαπορέ και ρίχνουμε σε κομματάκια 250 γρ κουβερτούρα.

Για ντεκόρ ψιλοκομμένος αποξηραμένος ανανάς!

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βιτάμ και το λάδι με τη ζάχαρη ν αφρατέψει.
Προσθέτουμε ένα ένα τ αυγά.
Στο βραστό νερό ρίχνουμε τη σοκολάτα να λιώσει.προσθετουμε μέσα κι ανσκατεύουμε το γιαούρτι !
Κοσκινίζουμε τ αλεύρι το κακάο ,και ρίχνουμε το αλάτι τις βανίλλιες,το μπέικιν και τη σόδα.
Κατόπιν προσθέτουμε εναλλάξ και χτυπάμε ελαφρά λίγο απ' το μείγμα.



αλευριού λίγο απ' το σοκολατένιο μείγμα.
Αδειάζουμε σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 50 λεπτά περίπου στους 160 με 170!
Όταν κρυώσει το κέικ περιχύνουμε με τη ζεστή σοκολάτα και γαρνίρουμε με τα κομματάκια ανανά!

Εκτέλεση φωτό από Βάνα Ντελή-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Σιροπιαστό γλυκό με τρούφα !!!




ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ.ΤΡΟΥΦΑ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
6 αυγα,
2 κουπες.αλευρι,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
1 βανιλια,
1 κουπα.ζαχαρη,
μιση κουπα τρουφα η τριμμενη κουβερτουρα,
250 γραμμαρια βιταμ μαλακο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε την ζαχαρη με το βουτυρο να αφρατεψει!
Ριχνουμε ενα ενα τα αυγα!
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σιγα σιγα αλευρι-μπεικιν-βανιλια -τρουφα και ανακατευουμε πολυ απαλα με μαριζ!
Τοποθετουμε το μειγμα σε βουτυρωμενο ταψι 30 νουμερο και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο για 40 λεπτα φυσικα τον φουρνο!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 2 κουπες νερο με 2 κουπες ζαχαρη,1 κουταλακι γλυκου κανελα για 4 λεπτα!
Σιροπιαζουμε. γλυκο ζεστο,σιροπι ζεστο!!!

Συνταγή φωτό από Tzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Ντόναντς αλμυρά !!!


Ντόνατς αλμυρά με κιμά!!!τα τσακίσαμεεεε !!!

Υλικά για ζύμη:
1 ποτήρι κρασιού λάδι
2 νεροπότηρα νερό
1 αυγό
αλάτι μαγιά και μισό ποτήρι γάλα αλεύρι όσο σηκώσει όχι σφιχτή η ζύμη...
Ο κιμάς ..Όπως τον κάνουμε για τα μακαρόνια αλλά σταματάμε την διαδικασία όταν όταν φτάσουμε στο κρασί..
Σβήνουμε το κιμά με κρασί και έτοιμος ο κιμάς να είναι στεγνός να μην έχει ζουμιά...
Φτιάχνουμε την ζύμη την αφήνουμε να ανέβει κ μετά παίρνουμε κομμάτι κομμάτι βάζουμε λίγο κιμά μέσα και κλείνουμε τα κάνουμε μπαλάκια τα αφήνουμε να ξεκουραστούν κ τα τηγανίζουμε....
Τα κόβουμε στην μέση κ βάζουμε γιαούρτι κρεμμύδι μαϊντανό και μια φετούλα ντομάτα κλείνουμε και έτοιμα !!  Καλή σας όρεξη !!!

Εκτέλεση φωτό Maria Mixahl Mpinixi‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

· Κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα !!!



 Κολοκυθόπιτα γλυκιά πολύ νόστιμη !!!


ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλα για πίτα
Εγώ παίρνω ψαχνών
Ένα κιλό κολοκύθι για πίτα το κόκκινο
Εκατό γραμμάρια ζάχαρη
Κανέλα
Εκατό γραμμάρια καρύδια
Σταφίδες
Τρίβουμε το κολοκύθι
Το στύβουμε με τα χέρια μας να φύγει η υγρασία
Το ζουμί που έβγαλε δεν το πετάμε
Θα,συμπληρώσουμε άλλο τόσο όσο είναι αυτό το υγρό...νερό και τόση ζάχαρη κ θα κάνουμε ένα σιρόπι
Βάζουμε το κολοκύθι τα καρύδια τις σταφίδες την ζάχαρη κ την κανέλα σε,ένα,μπολ
Ενσωματώνουμε όλα τα,υλικά
Σε,ένα,ταψί 36cm στρώνουμε φύλλο λάδι...ηλιέλαιο...ραντίζουμε με,λίγο νερό
Στα πρώτα πέντε φύλλα βάζουμε την γέμιση
Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα
Χαράζουμε την πίτα
Λαδώνουμε ελαφρώς
Ψήνουμε στους 200 πάνω κάτω για 40-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο
Μόλις,βγεί ραντίζουμε το σιροπάκι από πάνω
Καλή σας,επιτυχία.

Εκτέλεση φωτό από Λευτέρης Γιαννούλης‎-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πισία με φέτα τυρί και γκούντα !!!


Πισία με φέτα τυρί και γκούντα  !!!


Συνταγή:
Για περίπου ένα κιλό αλεύρι χρησιμοποίησα ένα φακελάκι ξερή μαγιά ,λίγο αλάτι,μια κοφτή κουταλιά της σούπας μπέικιν μπαουντερ ,ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και νερό χλιαρό όσο πάρει ,κολλάει λίγο η ζύμη να θυμάστε .

Εκτέλεση :
Ανακατεύω το μπέικιν και το αλάτι στο αλεύρι.
Μετά κάνω μια λακουβίτσα μέσα στο αλεύρι όπου ρίχνω τη μαγιά , τη ζάχαρη και το χλιαρο νερό. Πρώτα λιώνω τη μαγιά με τη ζάχαρη και μετά μαζεύω σιγά σιγά ολο το αλεύρι,η ζύμη να κολλάει ελαφρώς .


 Αφήνω να φουσκώσει καλά
Κόβω κομμάτια μικρά τα ανοίγω τα γεμίζω με ότι μου αρέσει -εδώ φέτα και γκούντα-και τα κλείνω .
** Προσοχή στο τηγάνισμα ,πρώτα βάζω στο δυνατό να κάψει καλά το λάδι και έπειτα χαμηλώνω σε μια μέτρια φωτιά .
Καλή επιτυχία !

Εκτέλεση φωτό από Katerina Stamou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!