Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Τηγανίτες σπέσιαλ τραγανές αφράτες !!!



ΥΠΕΡΟΧΕΣ,ΑΦΡΑΤΕΣ,ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΣΠΕΣΙΑΛ ΓΛΥΚΙΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βαζουμε στο μπολ 2 ποτηρια νερου αλευρι ανοιγουμε λακουβιτσα ριχνουμε μεσα 1 φακελακι ξερη μαγια,1 κουταλια της σουπας ζαχαρη,1 κουταλια της σουπας ελαιολαδο, λιγο αλατι πανω στο αλευρι και 1 ποτηρι περιπου ζεστο νερο αλλα σιγα σιγα το ριχνουμε και ζυμωνουμε οποτε εαν χρειαστει νερο λιγοτερο η περισσοτερο το βλεπουμε!
Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!
Στην συνεχεια τοποθετουμε την ζυμη στον παγκο και την ανοιγουμε φυλλο!
Κανουμε δισκακια με το στομιο ενος ποτηριου!
Βαζουμε σε βαθυ τηγανι σπορελαιο να ζεσταθει και τα τηγανιζουμε και απο τις δυο πλευρες!
Τα τοποθετουμε σε απορροφητικο χαρτι και στην συνεχεια σε πιατελα και τα περιχυνουμε με μελι!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΩΤΌ ΑΠΌ zeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Παστίτσιο.. το αγαπάμε ολοι !!!




 Λαχταριστό παστίτσιο με πλούσια αφράτη μπεσαμέλ !!! Το κλασικό αγαπημένο φαγητό της μαμάς !!!

    Υλικά
    1πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
    1 τέταρτο κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
    βούτυρο φυτίνη 6 κουτ. σούπας για την κρέμα
    4 αυγά
    1 λίτρο γάλα (να έχετε και λίγο παραπάνω, μπορεί να χρειαστεί στο πήξιμο της κρέμας)
    500γρ κιμά μοσχαρίσιο
    1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
    2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
    λίγη ζάχαρη
    ελαιόλαδο
    μοσχοκάρυδο (προαιρετικά μισό κουτ. γλυκού)
    12 κουταλιές σούπας αλεύρι  περίπου.



Βράζουμε τα μακαρόνια.
 Έχουμε  σπάσει τα αυγά, κρατάμε  τους 3 κρόκους για την κρέμα και τα άλλα τα βάζουμε  (δηλαδή ένα ολόκληρο αυγό και 3 ασπράδια) σ’ ένα μπολ, τα χτυπάμε με το σύρμα, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι γάλα, βάζουμε  τα μακαρόνια στο ταψί.
 Ρίχνουμε αυτό το μείγμα, ανακατεύουμε και τα στρώνουμε  ωραία και από πάνω ρίχνουμε μπόλικο τυρί τριμμένο.
Εντωμεταξύ σε μια κατσαρόλα έχουμε  βάλει τον κιμά στην φωτιά με 1 ποτήρι νερό, τον έχουμε  λιώσει με τα χέρια (Φοράμε γάντι μιας χρήσεως  αν θέλετε )τον δουλεύουμε  να διαλυθεί, τον αφήνουμε  10 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει και μετά ρίχνουμε  κρεμμύδι ξυσμένο, αλάτι, πιπέρι, 2 κουτ. σούπας πελτέ, ελαιόλαδο 3 κουτ. σούπας και λίγη ζάχαρη. Μόλις δέσει η σάλτσα ρίχνουμε  το κιμά πάνω στα μακαρόνια.



ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
(την κάνω πολύ γρήγορα με το μάτι ..συνήθεια)
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο 6-7 κουτ. σούπας γεμάτες για να γίνει αρκετή  κρέμα, ρίχνουμε  μέσα σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα, ρίχνουμε τόσο αλεύρι όσο να κολλάει το μείγμα στο σύρμα μου κι αμέσως ρίχνουμε το γάλα!!





Γρήγορο ανακάτεμα συνέχεια, το μυστικό να μην σβολιάσει, λίγο αλάτι, λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) και μια χούφτα τυρί, ανακατεύετε μην αρπάξει γρήγορα και μόλις  πήξει την ρίχνουμε πάνω στο κιμά.
Στο τέλος πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τυρί τριμμένο και λίγη γαλέτα και βάζουμε σαν φουντουκάκια εδώ και εκεί λίγο βούτυρο. Αυτό είναι!!



Το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει σε προθερμασμένο φούρνο, λίγο θέλει αφού όλα είναι ψημένα!! Καλή όρεξη !!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ












Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

*Τυρόπιτα νηστίσιμη σαν μπουγάτσα !!!





ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ Τυρόπιτα (Σαν Μπουγάτσα) 😍 Και το καλύτερο; Μόνο με 4 Υλικά ❤️

Φτιάξτε μαζί με τα παιδάκια σας την πιο νόστιμη και εύκολη Νηστίσιμη Τυρόπιτα (Σαν Μπουγάτσα). Με μόλις 4 υλικά και φυσικά μπορείτε να βάλετε κανονική φέτα αντί για νηστίσιμη και γενικά να τη γεμίσετε με ό,τι γέμιση θέλετε.





Υλικά (Ingredients):

-500 γρ. φύλλα βηρυτού ή κρούστας (500 g phyllo sheets)
-ηλιέλαιο (sunflower oil)
-400 γρ. φέτα νηστίσιμη (400 g vegan feta cheese)
-300 ml σόδα (300 ml sprinkle drinking water)


















ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ--> https://youtu.be/g8m2MnpDOYk





































Places by Bloome https://soundcloud.com/bloomeofficial
Creative Commons — Attribution 3.0 Unported — CC BY 3.0
Free Download / Stream: https://bit.ly/bloome-places
Music promoted by Audio Library https://youtu.be/Ds5mzWpsk58





Γιαπράκια ή σαρμαδάκια !!!!


 Τα αγαπημένα όλων γιαπράκια ή σαρμαδάκια που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί !!!!
Το μυστικό της νοστιμιάς έλεγε η γιαγιά μου είναι να βάζουμε πολύ πράσινο!!!

Τα φύλλα τα είχα κατάψυξη πλυμένα και βρασμένα .
Τα ξεπάγωσα.
Σε ένα μπολ έβαλα μπόλικο δυόσμο άνηθο μαϊντανό φρέσκο κ ξερό κρεμμύδι μπόλικο αλάτι πιπέρι λάδι και έστυψα κ ένα λεμόνι μέσα κ ρύζι Καρολίνα  --για 100 αμπελόφυλλα έβαλα μισό κιλό ρύζι και ήρθε ακριβώς --


Τύλιξα τα γιαπράκια και τα έβακλα στην σειρά στην κατσαρόλα .
Από πάνω έβαλα  ένα πιάτο ,έριξα 1 ποτήρι νερού νερό και  λίγο λαδάκι μισό λεμόνι χυμό κ μαγείρεμα σιγανό.
Αν πιεί το ζουμάκι γρήγορα προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα .



Μόλις μαγειρευτούν περίπου 1 ώρα βγάζω το πιάτο και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς για να τα βγάλω από την κατσαρόλα .
Σερβίρω με λεμόνι και σε όσους αρέσει του πάει πολύ και το γιαουρτάκι .

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι !!!



ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ με πετιμέζι! Μαλακά και αφράτα!!!💕

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα πετιμέζι (250 ml)
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμός πορτοκάλι
1 1/2 κούπα λάδι(εγώ ελαιόλαδο βάζω)
1 κγ κανέλα
1/2 κγ γαρύφαλλο
1 κγ μπεηκιν
2 κγ γεμάτες (15 γρμ) σόδα
1. 100 +_ γραμ αλεύρι γοχ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι με το μπεηκιν.
Τη σόδα με το χυμό διαλυμένη.
Ανακατεύεις με το σύρμα για λίγο.
Προσθέτεις το αλεύρι γυρίζοντας τη ζύμη απαλά.
Δεν θέλει ζύμωμα.
Η ζύμη πολύ αφράτη.
Δεν προσθέτεις αλεύρι άλλο.
Αφήνεις για 10 με 15 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.



Πλάθεις βουτώντας τα ακροδάχτυλά σου σε σπορέλαιο αν χρειαστεί.
Ψήνεις 170 βαθμούς αέρα για 10-15 λεπτά.
Τα βγάζεις μαλακά.
Αν τα θέλεις αρκετά τραγανά τα ψήνεις λίγα λεπτά ακόμη. Αφήνεις να κρυώνουν σε σχάρα.
Και καλή απόλαυση!!!!💝



Η δόση βγάζει περίπου 2,5 λαμαρίνες φούρνου 💕Καλή επιτυχία σε όσους τα φτιιάξουν !!!

Εκτέλεση φωτό από Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou-Οι Χρυσοχέρες-ηδες

Κριτσινάκια με ξινομυζήθρα!!!



Φανταστικά στριφτά κριτσινάκια με ξινομυζήθρα....!!!!!!

ΥΛΙΚΑ
1 φλ χλιαρό νερό
1 φλ ξινογαλο ή γιαούρτι αγελαδινό 2% ( όχι στραγγιστο)
1/2 φλ λάδι ελαφρύ
1 κ.σ γεμάτη ζάχαρη
1 αυγό
1 κ.γ αλάτι
1 φακελάκι μαγια
600 γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή λίγο παραπάνω
350 γρ ξινομυζήθρα
Ασπράδι με λίγες σταγόνες νερό και σουσάμι για πασπάλισμα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ μπολ βάζω το χλιαρό νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω καλά να διαλυθούν.
Προσθέτω το αυγό ελαφρώς χτυπημένο , το γιαούρτι ή το ξινογαλο και το λάδι και ανακατεύω καλά.
Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι μου μαζί με το αλάτι και ζυμώνω μέχρι να έχω μία εύπλαστη μαλακή ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
Λαδώνω μία λεκανίτσα και βάζω το ζυμαράκι μου μέσα.
Περνάω με λίγο λάδι και το ζυμαράκι μου επιφανειακά σκεπάζω με μία καθαρή πετσέτα και το βάζω σε ζεστό μέρος για μια ωρα περίπου να διπλασιαστεί.
Χωρίζω το ζυμαράκι σε δύο ίσες μπαλίτσες.



Ανοίγω δύο φύλλα λεπτά παραλληλόγραμμα.
Πασπαλίζω με την ξινομυζήθρα το ένα φύλλο , την οποία έχω σπάσει με τα χέρια μου.
Από πάνω κλείνω καλά με το άλλο φύλο και πατάω γύρω-γύρω τις άκρες ελαφρώς .
Κόβω λωρίδες κατά πλάτος και έπειτα τις κόβω στη μέση.
Πιάνω μία μία και τις στριφογυρίζω.
Τις βάζω σε ταψάκι με λαδόκολλα.
Αφήνω για 20 λεπτά να πάρουν λίγο όγκο .
Περνάω τα κριτσινάκια μου με ένα πινέλο με το ασπράδι και πασπαλίζω με σουσάμι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στο αερόθερμο μέχρι να ροδισουν.

Καλή επιτυχία!!!!

Συνταγή και φωτό από Tzela Antonopoulou-Οι Χρυσοχέρες-ηδες

Τσουρεκάκια σιροπιαστά !!!!



 ΠΟΙΟ ΑΦΡΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟ  ΓΕΥΣΤΙΚΑ !!!!ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
1 ποτηρι ζεστο νερο,
1 ποτηρι ζεστο σπορελαιο,
1 ποτηρι γαλα νηστισιμο ζεστο,
2 φακελακια ξερη μαγια,
7 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,
λιγο αλατι,
μυρωδικα (κακουλε-μαχλεπι- μαστιχα σκονη),
900 γραμμαρια αλευρι!



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετουμε στο μπολ το γαλα -το νερο-το σπορελαιο- την μαγια και ανακατευουμε με συρμα 1 λεπτο!
Ριχνουμε την ζαχαρη-αλστι-μυρωδικα και ανακατευουμε 1 λεπτο!
Τελος προσθετουμε το αλευρι σιγα σιγα και ζυμωνουμε εαν χρειαστει λιγο ακομα προσθετουμε!
Σκεπαζουμε την ζυμη για 2 ωρες!
Στην συνεχεια βαζουμε την ζυμη στον παγκο κοβουμε κομματια αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες ισου μεγεθους!
Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!Στην συνεχεια κανουμε ολες τις μπαλες κορδονια και ανα.δυο φτιαχνουμε το τσουρεκακι και το τοποθετουμε στο ταψι!
Τα σκεπαζουμε για 20 λεπτα!
Τελος τα αλοιφουμε με γαλα νηστισιμο και τα ψηνουμε στους 180 βσθμους προθερμασμενο μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη για 5 λεπτα!
Σιροπιαζουμε κρυα ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ με καυτο ΣΙΡΟΠΙ!!!!!!!

Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!